Rusia-Arabia Saudită, meciul de deschidere la Cupa Mondială!

Autor: Cristian P
Publicat: 14/06/2018 | 13:05
Cupa Mondială începe astăzi cu partida dintre selecţionată ţării gazdă şi Arabia Saudită, „două dintre cele mai slabe echipe pentru a lansa turneul final”, după cum relatează Reuters. Cele două sunt cele mai slabe echipe participante la CM 2018 din clasamentul FIFA, Rusia ocupând locul 70, iar Arabia Saudită fiind penultima – locul 67.

Gazdele sunt totuşi favorite în acest meci, în ciuda faptului că nu au nicio victorie în ultimele şapte partide, ultimul succes al ruşilor datând din octombrie 2017. Rusia speră la o calificare în optimi, ceea ce ar însemna o premieră în ultimii peste 30 de ani.

Selecţionerul Stanislav Cercesov a lucrat intens la reconstrucţia echipei, mai ales în compartimentul defensiv, după serie de accidentări care l-au privat de cele mai bune soluţii. Ultima victorie a Rusiei a fost un 4-2 cu Coreea de Sud, dar după două autogoluri ale asiaticilor. În ultimele teste, „Sbornaia” a fost învinsă de Austria şi a remizat cu Turcia (1-1), echipă antrenată de Mircea Lucescu.

Arabia Saudită a pierdut ultimele trei meciuri de verificare, cu Italia, Peru şi Germania, dar a arătat unele semne încurajatoare, învingând în mai Algeria şi Grecia. Saudiţii joacă aproape numai în campionatul intern, iar federaţia de la Riad a încercat un experiment prin trimiterea a nouă jucători în sub formă de împrumut la echipe din Spania, fără a avea succesul scontat. În plus, Arabia Saudită joacă primul său Mondial după ediţia din 2006.

Partida va fi arbitrată de argentinianul Nestor Pitana. Cei doi arbitri asistenţi vor fi tot argentinieni, Juan Pablo Bellati şi Hernan Maidana, iar al patrulea arbitru a fost desemnat brazilianul Sandro Ricci.

Nestor Pitana ar putea deveni primul cavaler al fluierului ce recurge la asistenţa video în arbitraj (VAR) la Cupa Mondială. Cei patru responsabili video la meciul de deschidere vor fi italienii Massimiliano Irrati şi Daniele Orsato, argentinianul Mauro Vigliano şi chilianul Carlos Astroza.

Pitana, deja prezent la Mondialul 2014 din Brazilia, este al doilea arbitru argentinian care participă la două Cupe Mondiale.

 

 

 

 

 

Citește și...