S-a aflat de ce a fost dat afară Lucian Mândruță de la Pro TV! Adrian Sârbu l-a prins că înregistra știrile, deși scria „în direct”

Publicat: 22/06/2019 | 09:55
S-a aflat de ce a fost dat afară Lucian Mândruță de la Pro TV! Adrian Sârbu l-a prins că înregistra știrile, deși scria „în direct”

Cătălin Radu Tănase a > din greșeală„, povestește Lucian Mîndruță despre momentul după care a fost dat afară de la Pro TV, acum 20 de ani. Ce a „trădat”? Ce făcea Mîndruță și nu trebuia să știe Adrian Sîrbu? Cum a fost dat afară și reangajat în trust, însă „deportat” la Ziarul FInanciar.

În urmă cu 20 de ani, Lucian Mîndruță prezenta Știrile Pro TV de la 22.30, potrivit paginademedia.ro. În mod normal, în direct, dar a ales să le înregistreze. De ce?

Lucian Mîndruță: “De ce înregistram știrile? Avea emisiune Florin Călinescu, iar show-ul se sfârșea cu monologul lui Călinescu. El, nu știu, nu avea treabă acasă și mai stătea o oră.

Niciodată nu știai dacă stă o oră, o oră și jumătate, două ore. Omul vorbea singur. Era îngrozitor. Eu eram proaspăt căsătorit și voiam să mă duc și eu acasă. Nevastă-mea începea serviciul la șase și eu ajungeam la două”.

Lucian Mîndruță: „Așa am început să înregistrăm știrile la ora normală la care noi trebuia să intrăm, la 22.30”.

Erau cazuri când intram la 22:30, dar dacă nu, începeam să înregistrăm. Dacă termina Călinescu, dădeam drumul la știri în live. Dacă nu, lăsam caseta și plecam frumos.„, a mai povestit Mîndruță

Asta până a aflat, din greșeală, Adrian Sârbu, șeful Pro TV pe atunci.

Lucian Mîndruță: “N-ar fi aflat dacă nu trăda din greșeală Cătălin Radu Tănase, pentru că el era producător. Sârbu a sunat în regie: ‘dă-mi-l și mie pe Mândruță’. ‘Nu putem, că înregistrăm știrile’, a răspuns Cătălin Radu Tănase. Ce faceți voi???

Lucian Mîndruță a fost dat afară, dar pentru scurt timp. „După o săptămână, eram înapoi„, își amintește Mîndruță.

După ce m-am întors, am fost ‘deportat’. Am fost ‘condamnat’ la Ziarul Financiar, să fiu director. Îți dai seama ce pedepse aveam noi„, a spus Mîndruță la Interviurile Paginademedia.ro.

Lucian Mîndruță a fost pedepsit și trimis pe post de director la Ziarul Financiar, după ce Sârbu a aflat că jurnalul de seară era înregistrat și nu se transmitea live.