Legiștii au finalizat raportul! Ce au descoperit medicii în corpul lui Răzvan Ciobanu

Publicat: 07/05/2019 | 11:28
Legiștii au finalizat raportul! Ce au descoperit medicii în corpul lui Răzvan Ciobanu

Moartea lui Răzvan Ciobanu a creat diverse controverse, existând mai multe suspiciuni în ceea ce îl privește. Una dintre etapele anchetei a fost testarea antidrog post-mortem pentru a se afla dacă designerul consumase stupefiante. Aparatul performant folosit în acest caz a evidențiat prezența cocainei în organismul lui Răzvan. Testele rapide efectuate din saliva designerului vor fi comparate cu cele de laborator, efectuate din sângele recoltat de la victimă.

E vorba de un sistem de analizare a drogurilor care poate detecta opt tipuri de substanțe interzise, printre care cocaina, heroina, ecstasy și canabis. Saliva victimei, prelevată cu o casetă etanșă, care e introdusă apoi în sistemul de analiză, a evidențiat prezența cocainei. Aparatul, care poate depista drogul în organism chiar și în 60 de secunde, are o precizie foarte mare, comparabilă cu testele antidrog care se fac prin recoltare de sânge”, au explicat surse judiciare pentru Libertatea.ro.

Răzvan Ciobanu recunoscuse că încercase cocaina

Designerul mărturisea în urmă cu ceva timp că singurul drop pe care îl încercase fusese cocaina. Dădea de înțeles că a fost o perioadă în care se droga cu acea substanță, însă nu o mai făcea. ”Drogurile sunt un termen foarte larg. Singurul drog pe care l-am încercat a fost cocaina. Cocaina este un drog social, nu este un drog care dă dependență. Aș putea să spun că în 2009 am vrut să văd cum e să fii Mick Jagger. N-am mai vrut să fiu Tom Ford, am vrut să fiu Mick Jagger. M-am gândit să văd ce înseamnă să trăiești pe principiul unui rock star. (…) Dacă nu aș fi cheltuit bani pe cocaină, aș fi avut probabil încă 100 de perechi de pantofi pe lângă cele 200 pe care le am deja. Nu aș șterge cu buretele acea perioadă, nu aș șterge nimic, pentru că lucrurile astea m-au ajutat să fiu cine sunt acum”, declara la vremea aceea Răzvan Ciobanu la o emisiune de televiziune.

Răzvan Ciobanu nu purta centura de siguranţă

Pe numele primit la naștere Mihăiță-Răzvan Ciobanu, designerul a murit fulgerător în urma unui accident înfiorător, petrecut în dimineața de 29 aprilie. Tragedia s-a produs la intrarea în localitatea Săcele dinspre Năvodari, judeţul Constanţa. După orașul Năvodari, creatorul de modă ar fi părăsit drumul județean, arată primele date ale anchetei.

Mașina de teren și-a continuat drumul pe câmp aproximativ 700 de metri, a traversat o alee asfaltată, apoi a intrat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuști. Aici s-ar fi rostogolit de mai multe ori și a smuls din rădăcini câțiva copaci, iar în final, autoturismul s-a oprit pe roți, izbindu-se frontal de un copac. (VEZI ȘI: CU CE PREȚ SE VÂND PE OLX ROCHIILE FĂCUTE DE RĂZVAN CIOBANU, DUPĂ TRAGEDIE)

Răzvan Ciobanu se întorcea de la o petrecere de pe litoral şi se pare că nu purta centura de siguranţă în momentul tragediei. Înainte de accidentul dramatic, el a încercat să trimită un mesaj – designerul împlinise 43 de ani pe 28 ianuarie. Răzvan Ciobanu ar fi suferit o hemoragie la cap, potrivit medicilor legişti care au efectuat autopsia.

Citește și...