Acasă » Exclusiv » S-a vrut actriță, dar mama ei i-a sărit în cap! A împins-o către contabilitate! Jojo face dezvăluirea: ”Eram copleșită!”

S-a vrut actriță, dar mama ei i-a sărit în cap! A împins-o către contabilitate! Jojo face dezvăluirea: ”Eram copleșită!”

De: Ana Maria Păsat 26/04/2023 | 23:40

Cătălina Grama, alias Jojo, a cunoscut celebritatea ca actriță încă de pe vremea când a făcut parte din Grupul Divertis. Are la activ zeci de roluri în filme, inclusiv în serialul Clanul, difuzat la Pro TV. Jojo a avut, însă, mari certuri cu mama sa, în momentul în care s-a înscris la o altă facultate, și nu la ASE. Într-un interviu exclusiv pentru CANCAN.RO, ne-a dezvăluit, printre altele, că femeia care i-a dat viață dorea ca ea să fie contabilă și nu i-a vorbit timp de două luni în momentul în care nu și-a dat atestatul.

Jojo s-a pregătit ani buni pentru a fi contabilă. A fost mereu o elevă premiantă, a urmat un liceu economic, dar i-a fost de ajuns. Cătălina Grama și-a dat seama că vocația sa era alta și, tocmai pentru a nu face ASE-ul, a dat la actorie.

A trecut astfel peste marea dorința a părinților săi, care lucrau în domeniu, și nu s-au putut împăca prea repede cu acest gând. Într-un interviu exclusiv pentru CANCAN.RO, actrița ne vorbește, printre altele, despre reacția mamei sale, când ea a urmat actoria, și nu ne-a ascuns faptul că a avut momente, de-a lungul carierei sale, când a regretat că nu e contabilă.

Jojo și-a dezamăgit mama, care dorea ca fiica sa să fie contabilă (Foto: facebook)

CANCAN.RO: Ne aflăm la o gală de premii… Îți plăcea să fii premiantă în școală?

Jojo: Mai mereu luam premiul întâi.

„Mama a fost cea care a plâns mai mult decât mine”

CANCAN.RO: Și când n-ai luat, ai plâns cu lacrimi de crocodil?

Jojo: Când s-a întâmplat să nu iau, mama a fost cea care a plâns mai mult decât mine. Sinceră să fiu, eu nu conștientizam în totalitate importanța lor. Și-n continuare nu o conștientizez. Pentru că din punct de vedere educațional, ar putea fi totul mai profi. De exemplu, am un copil îndreptat spre partea lucrurilor fixe. Îi place foarte mult matematica, îi place programarea, îi place IT-ul, dar nu-i place limba și literatura română, deși citește foarte mult.

CANCAN.RO: Ce-l sfătuiești..

Jojo: Îl sprijin, doar că în anumite situații, ca și premianții, e un copil care excelează la toate. Ceea ce nu e un lucru potrivit. În viață, excelezi într-un anume domeniu, ești mai bun într-un loc sau altul. Nu poți fi bun la toate. Adevărat?

CANCAN.RO: Tu la ce excelai?

Jojo: Foarte mult la partea artistică. La tot ce însemna compuneri, limba și literatură română, engleză, muzică, sport, desen. Dar învățam și la alte materii, pentru că asta era situația.

(Citește și: JOJO FACE MĂRTURISIRI INCENDIERE DESPRE RELAȚIA SA CU PAUL IPATE. CUM REUȘESC CEI DOI SĂ FACĂ FAȚĂ CERTURILOR)

A ajuns actriță doar ca să nu dea la ASE

CANCAN.RO: Când ți-ai dat seama că vrei să fii actriță și ai talent spre acest domeniu?

Jojo: Mi-am dat seama chiar înainte de a încheia liceul. Dar nu a fost neapărat vreo conștientizare a faptului că aveam talent, ci mai degrabă am vrut să scap de Facultatea de Management, de ASE. Terminasem un liceu economic și ai mei își doreau foarte mult să merg mai departe la ASE. Iar când am văzut despre ce e vorba, la Liceul Economic… Eu cântam deja, făceam emisiune la TVR. Era mai mult decât un hobby. Nu știam că pot fi actriță, dar știam că nu-s potrivită pe partea de management, de contabilitate ș.a.m.d. În fiecare zi, la liceu făceam statistică, merceologie, economie, fizică, matematică. Doamne, eram copleșită. Mi-a fost foarte greu să țin pașii cu colegii mei, apropo de premianți, care erau cu adevărat talentați pe partea asta. Și mulți dintre ei au ajuns în sistemul bancar, sau în alte posturi importante din corporații mari.

S-au împăcat greu cu idea că fiica sa intrat la actorie

CANCAN.RO: Și cum s-au împăcat ai tăi cu ideea?

Jojo: Foarte greu. Tatălui i-a fost puțin mai ușor. Și el a avut înclinații pentru artă și și-a dorit să fie actor, la un moment dat. Dar mamei mele i-a fost mai greu. Pentru că ea era în sistemul de bancar și și-ar fi dorit foarte tare ca și eu să fiu acolo. Dar astăzi nu mai are niciun regret. Astăzi, mama e cel mai mare susținător al meu. Chiar râd cu ea acum pe această temă…

Și să-ți spun și de ce. La un moment dat, la Liceul nr. 2, la Crețulescu unde am fost eu, s-a dat examenul pentru atestatul de contabil. Și din tot liceul numai eu nu l-am dat. Iar mama nu a mai vorbit cu mine două luni, că eu ce o să mă fac în viață fără acel atestat de contabil. Și mi-am văzut de drumul meu, am început să joc. Și acum îi spun, dar dacă aveam atestatul de contabil cum ar fi.. Și râdem amândouă. S-au dus anii aceia…

(Nu rata: DORINȚA SECRETĂ A CĂTĂLINEI GRAMA: „EU ÎMI DORESC DE ANI DE ZILE SĂ SCAP”)

„Am regretat de mai multe ori că nu-s contabilă”

CANCAN.RO: Și când ai avut primul spectacol?

Jojo: Primul meu spectacol a fost cel de licență. Mama a fost și m-a susținut din toată inima. Întotdeauana părinții din generația mea au avut acel principiu potrivit căruia ca artist mori de foame. Că nu-ți poți găsi drumul în viață. Nu era vorba despre faptul că mama nu voia să-mi hrănească drumul acesta artistic. Mai degrabă era îngrijorată că, copilul ei nu-și va găsi un loc bun în lumea asta. Că va trăi greu. Ușor nu mi-a fost. Dar eu zic că mi-am găsit locul acolo unde trebuia să mi-l găsesc.

CANCAN.RO: Ai regretat la un moment dat că nu ești contabilă?

Jojo: Am regretat de mai multe ori că nu-s contabilă. Dar nu aș fi putut, crede-mă.

(Nu rata: DE CE A RENUNȚAT JOJO LA VISUL DE A DEVENI DIN NOU MAMĂ: „AM LĂSAT-O BALTĂ DUPĂ PERIOADA ASTA”)

CANCAN.RO: Tu cum ești ca mamă?

Jojo: Ca mamă, zic eu, sunt blândă. Îmi place educația asta, blândă. Sunt de principiul ca părinții să-i înconjoare pe copii cu iubire și să le dea încredere în ei. Nu cred în metodele vechi și dure absolut deloc. Nu cred în pedepse. Pe scurt, cred în iubire. Și-n educația făcută cu iubire.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Ana Maria Pasat este absolventă a Facultății de Litere, din cadrul Universității București A fost redactor la Cotidianul, Sportul Românesc, Ring, Libertatea, Playtech, redactor șef adjunct la Ziarul si Umbra și șef departament la Gardianul, citeste mai mult
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Deea Maxer s-a despărțit de Robert Drilea? Detaliile care dau de bănuit
Deea Maxer s-a despărțit de Robert Drilea? Detaliile care dau de bănuit
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea