Salvator de vieți chiar și de ziua lui. Un pompier din Covasna a făcut față cu brio la patru misiuni dificile

Publicat: 07/07/2020 | 18:01

Un pompier din Covasna a avut parte de una dintre cele mai active zile la locul de muncă, chiar de ziua lui. Bărbatul care are o experiență de 13 ani în domeniu, a ajutat la salvarea oamenilor în patru misiuni dificile astăzi.

„El este colegul nostru, plt.adj. Szabo Karacsony Robert, șef tură de serviciu în cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, pompier de aproape  14 ani, 14 de ani de intervenție, sute de incendii, inundații, zeci de vieți salvate.Este pompier pasionat de meserie, nu a stat niciodată pe gânduri când a fost nevoie de el la intervenție.

(CITEȘTE ȘI: Şocant! Angajat al Căminului Cultural Drăgăneşti-Olt, acuzat de coruperea sexuală a unei fete de zece ani)

Astăzi este ziua lui, iar colegul nostru a ales să îşi sărbătorească ziua de naştere altfel decât o fac alţii. Părea o dimineaţă liniştită, când în jurul orei 08:30 a fost anunţat un accident feroviar produs la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Lunca Ozunului. La câteva minute după plecarea colegilor spre locul evenimentului , a fost anunţat un incendiu la subsolul unei case de locuit din aceeaşi localitate. Din fericire în urma evenimentelor nu au existat victime, ci doar pagube materiale.

Evenimentele nu s-au terminat. În jurul orei 10:00, s-a produs un nou accident feroviar în localitatea Malnaş Băi. În urma accidentului, o persoană a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la spital. În acelaşi timp, echipajul SMURD de la Baraolt, a transportat  la spital o tânără din localitatea Doboşeni, aflată în travaliu.

(CITEȘTE ȘI: Românca infectată cu COVID-19 în Grecia s-a plimbat trei zile pe străzi înainte de a intra în carantină)

Tot astăzi, pe DN 11, în localitatea Cernat, un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Sec uiesc a intervenit cu o motopompă, pentru degajarea apei de pe partea carosabilă.

Chiar dacă tura de serviciu nu s-a încheiat îi urăm colegului nostru multă sănătate şi un sincer ” La multi ani”!”, se arată în comunicatul ISU Covasna.