Șantierele de la Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, scutite de taxe de către Primărie

Publicat: 26/02/2019 | 18:26
Șantierele de la Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, scutite de taxe de către Primărie

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat, marți, un proiect care prevede scutirea de la plata taxelor pentru organizarea de șantier la obiectivele de investiții de la stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, construite pentru Campionatul European de Fotbal din 2020.

Una dintre măsurile asumate în candidatura României pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri de la Campionatul European de Fotbal 2020 este construirea stadioanelor Steaua, Rapid, Arcul de Triumf şi Dinamo, pe care se vor desfăşura mai multe meciuri de antrenament”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit proiectului, printr-o adresă către Primăria Capitalei, Compania Națională de Investiții spune că la faza de studiu de fezabilitate, costurile legate de taxa pentru utilizarea unor suprafețe de teren aflate în domeniul public, pentru organizarea de șantier, nu au fost cuprinse în bugetul total al investiției. „Astfel, pentru finalizarea obiectivelor de investiții, Compania Națională de Investiții solicită municipiului București diminuarea substanțială a taxei pentru ocuparea domeniului public, pentru organizarea de șantier”, se mai arată în proiectul votat, marți, în ședința CGMB.

Astfel, se aprobă scutirea de la plata taxelor pentru organizarea de șantier la obiectivele de investiții implementate de Compania Națională de Investiții, la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, privind Campionatul European de Fotbal UEFA 2020.

Modul de cooperare între Compania Națională de Investiții și Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general va fi stabilit printr-un memorandum, în 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Direcția Generală Infrastructură, Serviciul Euro 2020, Administrația Străzilor și Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General vor duce la îndeplicire prevderile prezentei hotărâri„, potrivit sursei citate.

Pe 12 februarie, preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii a anunţat că stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf din Capitală ar urma să fie reabilitate în proporţie de 70% până la sfârşitul anului astfel încât în mai 2020 să poată avea loc meciurile de antrenament pentru Campionatul European 2020.

Citește și...