Sătulă de viaţă, o femeie din Iași vrut să se sinucidă cu Ibusinus, în combinație cu băutură!

Publicat: 14/03/2019 | 07:54

Numărul persoanelor care ajung la spitalele ieşene în urma unor intoxicaţii cu medicamente a crescut în ultima perioadă. Doar în ultimele zile, două persoane au încercat să se sinucidă ingerând mai multe pastile.

O femeie în vârstă de 39 de ani a înghiţit nouă comprimate de Diazepam cu alcool în timpul unei crize de gelozie. Aceasta a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, unde a fost tratată şi apoi internată pe Clinica de Toxicologie. O altă femeie, în vârstă de 29 de ani, din Vaslui, a fost adusă la UPU „Sf. Spiridon“ după ce a închiţit 20 de comprimate de Ibusinus, în combinaţie cu băutură, conform ziaruldeiasi.ro.

Şi aceasta a fost stabilizată şi internată la Toxicologie. „Pacientele de 39 şi 29 de ani au ajuns în UPU în urma ingestiei de medicamente şi alcool. Acestea au fost tratate şi acum se află sub supraveghere medicală“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Un caz asemănător a fost semnalat şi în weekend, când o persoană a avut nevoie de tratament în urma intoxicaţiei voluntare cu medicamente. Aceasta a refuzat internarea.

Citește și...