Scandal fără precedent. Un șef din Poliția Târgoviște a amendat un jurnalist cu 2.000 de lei, exact suma pe care i-o datora

Publicat: 05/07/2018 | 16:26

Scandal fără precedent în Dâmbovița. Comisarul șef Nelu Moraru, comandantul adjunct al Poliției Municipiului Târgoviște, l-a amendat, zilele trecute, pe jurnalistul Bogdan Simion cu 2.000 lei, exact suma pe care i-o datora după ce a pierdut un proces cu el. (Promotiile zilei la monitoare

Șeful din poliție a întocmit personal cele două procese-verbale prin care jurnalistul a fost amendat, în total, cu 2.000 de lei pentru că ar fi adresat „cuvinte și expresii jignitoare” polițiștilor, pe site-ul său, dambovitanews.ro.

Comisarul șef a susținut că, în două articole de presă, polițiștii ar fi fost jigniți, întrucât s-a afirmat că „au mașini cu geamuri fumurii ca de mafioți”! (Reduceri mari la jocuri PC)

Interesant este însă că amenzile, date în baza Legii 61/1991 privind tulburarea liniștii publice (!), au venit la doar o zi după ce Bogdan Simion îl somase pe Nelu Moraru să îi plătească 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată, în urma unui proces pe care polițistul îl pierduse în fața jurnalistului.

Astfel, după cum se observă în galeria foto, somația pentru cei 2.000 de lei poartă data de 28 iunie, în timp ce procesele-verbale prin care jurnalistul a fost amendat, cu exact aceeași sumă, sunt datate 29 iunie.

Amănunte despre acest caz extrem de controversat, găsiți AICI.

Citește și...