Scandal la colegiul ″Bogdan Petriceicu Hașdeu″ din Buzău. Un elev riscă exmatricularea după ce a postat un comentariu pe o rețea de socializare

Publicat: 03/11/2018 | 13:18
Scandal la colegiul ″Bogdan Petriceicu Hașdeu″ din Buzău. Un elev riscă exmatricularea după ce a postat un comentariu pe o rețea de socializare

Scandal de proporții la colegiul ″Bogdan Petriceicu Hașdeu″ din Buzău. Conform site-ului stirileprotv.ro, un elev care a postat un comentariu la adresa profesoarei de desen. Totul s-a petrecut pe o rețea de socializare, în grupul de discuții al respectivului colegiu buzoian. 

Ancheta se află în derulare, iar scandalul nu poate fi potolit cu una, cu două. Punctul de pornire al scandalului îl constituie o filmare – postată chiar de elev – în care profesoara de desen, îmbrăcată sumar, interpretează o melodie. Filmarea nu este nouă, ci datează din vremea în care profesoara cânta alături de un grup etno.

Profesoara a cerut exmatricularea elevului – pe motiv că i-a fost afectată imaginea -, iar demersul doamnei în cauză a declanșat o polemică aprinsă.  Cei mai mulți dintre profesori condamnă, la rândul lor, gestul elevului, votând pentru expatricularea acestuia cu nota 2.

Comentariul postat alături de videoclipul buclucaș a isterizat consiliul profesoral:

,,Colegiul B.P. Hajdeu este liceul în care este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung dar unde preda una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, aceasta struto-camila a artei care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena”, este comentariul elevului aflat la un pas de exmatriculare care a supărat comisia de dascăli şi mai ales profesoara de desen.

Profesoara de desen nu a vrut să comenteze incidentul, iar părinții elevului sunt de părere că el nu a săvârșit nicio greșeală. Discuțiile sunt aprinse, în continuare, iar decizia de exmatriculare – cu nota 2 – nu este definitivă. Vezi, mai jos, videoclipul postat de elev.

Citește mai mult pe stirileprotv.ro

CITEȘTE ȘI: CAZ INCREDIBIL LA O ȘCOALĂ DIN GORJ! O PROFESOARĂ UMBLĂ CU UN CIOCAN LA EA ȘI SE CREDE ECATERINA TEODOROIU REÎNCARNATĂ