Scandal la slujba de Înviere reluată: ”Nu vă este rușine? Iisus nu a Înviat de două ori”

Autor:
Publicat: 27/05/2020 | 10:20
Scandal la slujba de Înviere reluată: ”Nu vă este rușine? Iisus nu a Înviat de două ori”

S-a ținut din nou slujba de Paște! Evenimentul, însă, nu a fost lipsit de incidente în noaptea de 26 spre 27 mai.

Arhiepiscopia Tomisului a ţinut din nou slujba de Paște. S-a hotărât rânduirea unui post bisericesc în zilele de 24, 25 și 26 mai, în care credincioșii s-au putut spovedi și au primit Sfânta Împărtășanie la Liturghia din noaptea de 26 spre 27 mai.

Sute de oameni au participat la ceremonie şi nu toată lumea a ţinut cont de regulile de distanţare socială. Credincioșii au primit Luină Sfântă de la Ierusalim și au fost împărtășiți cu aceeași linguriță. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU A FĂCUT ANUNȚUL: CÂND SE VA STABILI NOUL SET DE RELAXĂRI)

„Sa fiu sinceră, nu îmi e teamă absolut deloc. Avem credinta. Daca pe fruntea noastra si in sufletele noastre este peceta credintei, nu are ce sa se intample”, a spus o credincioasă, potrivit a1.ro.

„Am venit pentru ca asa este, crestineste, obiceiul pentru toti crestinii si ne bucuram din toata inima si din tot sufletul ca am ajuns”, a spus o altă persoană.

Un bărbat, însă, nu a privit cu ochi buni această slujbă și a răbufnit în fața Catedralei Sfinților Apostoli Petru și Pavel din Constanța.

„Nu vă este ruşine să faceţi slujbă de Înviere a doua oară? Nu se poate aşa ceva. Iisus a înviat o dată, nu de două ori”, a spus el.

Pentru gestul său, bărbatul a fost taxat de poliţiştii veniţi să supravegheze zona. Aceștia l-au dus la secţie şi l-au amendat.

ÎPS Teodosie: ”Nu este o dorință a mea”

Mulți s-au întrebat de ce totuși înaltul prelat a decis să facă repetiție Paștelui. ÎPS Teodosie a transmis că acest lucru nu a fost o dorință personală, ci una a credincioșilor, care vor să primească din nou Lumina Sfântă.

„Nu este o inovaţie, nu este o dorinţă a mea, ci este o sete şi o dorinţă a credincioşilor. Dacă Bisericile ar fi fost deschise nu era nevoie de o slujbă de noapte acum pentru că nu ar fi fost credincioşii frustraţi”, a continuat ÎPS Teodosie.

Întrebat dacă a primit acordul Patriarhului Daniel, Înaltpreasfințitul Teodosie a spus că acest lucru nu este necesar. „Dar nu îmi trebuie un acord. În autonomia eparhială, nu îmi trebuie un acord”, a mai spus acesta.