Scandal pe Valea Prutului, din cauza rețelei de telefonie! ”Intră moldovenii și îți iau toți banii!”

Publicat: 07/12/2018 | 17:22

Locuitorii din mai multe comune de pe malul Prutului se plâng de telefonia mobilă, acuzând că sunt taxați prea mult. În comune precum Drânceni sau Stănilești, rețeaua de telefonie mobilă din Republica Moldova “trece” granița, iar cei care îsi sună, de pildă, consăteanul din celălalt capăt de localitate, se trezește că este taxat pentru o convorbire internațională.

Se ajunge chiar la situașii frave, cum s-a întâmplat cu o femeia care a vrut să sune la Ambulanță, în toiul nopții. Nu reușea să apeleze 112, din cauză că intervenea rețeaua de telefonie din Moldova. A fost nevoită să sune de la un telefon fix, pentru a rezolva problema. Femeia se lovise destul de tare la cap și necesita îngrijiri medicale urgente, scrie vremeanoua.ro.

Locuitorii de pe malul Prutului au început deja să se învete cu rețeaua de telefonie de peste Prut, chiar dacă, atunci când le e lumea mai dragã… intervine operatorul de telefonie mobilă din Republica Moldova. Cei care nu s-au deprins cu situatia, se pot trezi cu convorbiri taxate în sistem internațional, chiar dacă ei știu că nu au efectuat astfel de apeluri. “Este îngrozitor, dar nu avem ce face. De multe ori mi-au “mâncat” banii, căci nu am observat că au intervenit moldovenii, iar eu sunam ba pe mama, ba pe soția mea, acasă. Când mă uitam la factură, apărea că am vorbit din Republica Moldova. Nevasta mea chiar a intrat la bănuieli, că mă întreba ce am căutat eu în Republica Moldova. Dar eu nu ieșisem din sat. Acum, când vreau să sun, mă uit bine pe ecran, să văd care este treaba. Îl închid, îl deschid din nou. Dar problema este că eu văd, dar bătrânii de la noi nu prea știu. Lor le-au lăsat feciorii câte un telefon, iar ei când sună, nu mai sunt atenți să vadă dacă sunt sau nu moldovenii. Iar la plata facturii, le ia toată pensia”, spune Constantin Axinte, din comuna Drânceni.

Primarul Gelu Pecheanu confirmă situatia. “Așa este, dar ce să facem? E de multã vreme treaba aceasta. Lumea s-a cam învățat cu faptul că intră moldovenii peste operatorul nostru de telefonie mobilã. Cred că s-ar putea face ceva, dar trebuie găsite soluții la nivel de specialiști”, a spus primarul Pecheanu.

Citește și...