Acasă » Trending » Scandal. Scene incredibile în centrul Bacăului. Un șofer de autobuz a fost încătușat pentru că nu purta mască

Scandal. Scene incredibile în centrul Bacăului. Un șofer de autobuz a fost încătușat pentru că nu purta mască

De: Răzvan Scarlat 02/07/2020 | 15:44

Scene incredibile în centrul Bacăului. Un șofer de autobuz a fost încătușat pentru că nu purta mască, iar alte persoane au fost duse la secție pentru că l-au apărat pe șofer și le-au atras atenția polițiștilor locali că fac abuz, în condițiile în care unii dintre ei nu purtau, la rândul lor, mască de protecție.  

(VEZI AICI: SCANDAL CU POLIȚIA! E IMPLICATĂ BOMBA SEXY, FOSTA NORĂ A LUI SILE CĂMĂTARU)

Intervenție în forță a mascaților de la Poliția Locală Bacău pentru a încătușa un șofer de autobuz care nu purta mască! Potrivit martorilor, un polițist local a încercat să-l legitimeze pe șoferul de autobuz în timp ce staționa în stație, după ce a observat că șoferul nu purta masca. Acesta l-ar fi insultat pe agent și ar fi plecat mai departe, ingnorându-l total pe polițist. Angajatul Poliției Locale și-a chemat colegii în ajutor, iar, în momentul în care autobuzul a oprit în următoarea stație, echipa de intervenție de la Poliția Locală l-a dat jos și l-a imobilizat pe șofer, iar apoi l-a și încătușat.

Mai mulți pasageri, dar și trecători, i-au sărit în ajutor conducătorului auto. ”Nu vă e rușine? Îi puneți cătușe pentru că nu avea mască de protecție. Vă luați de oameni simpli și de bătrânele care vând pătrunjel, dar de interlopi vă e frică. Rușine”, a reacționat o femeie, care imediat a fost legitimată, iar ulterior a fost condusă la sediul Poliției Locale.

Femeia, din spusele martorilor, trebuia să ajungă la spital pentru un consult. Toți pasagerii au coborât din autobuz și au asistat la scenele inceredibile. ”Vă luați de bietul șofer că nu are mască, dar nici voi nu aveți. De ce faceți circul ăsta?”. Polițiștii locali s-au arătat deranjați și de faptul că erau filmați, iar cameramanii de ocazie au fost legitimitați și invitați să dea cu subsemnatul.

(NU RATA: SCANDAL CA ÎN FILME ÎN MIEZ DE NOAPTE ÎNTRE POLIȚIA ROMÂNĂ ȘI DOI TINERI! UN AGENT A BĂTUT CU BESTIALITATE UN BĂRBAT)

Cetățenii din Bacău sunt revoltați

Șoferul a fost amendat și lăsat liber, dar reacțiile băcăuanilor la adresa Poliției Locale sunt tăioase.

Noi am mers până acum pe prevenție, consiliere. Dar astăzi, colegii au identificat acest șofer de autobuz. Dumnealui nu avea mască, a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrant, a plecat din autobuz. Noi avem atribuții de verificare și în autobuz. Și da, putem folosi și forța în situațiile care o cer”, a declarat directorul Poliției Locale, Lucian Iftene.

Cetățenii par a fi însă de altă părere.

Sorin Tantu:La această problemă ar trebui făcută plângere la directorul Poliției Locale și eventual (dacă nu se ia nici o măsură, și mai mult ca sigur că nu se va lua), făcută sesizare la Parchet, eventual, dacă ai tupeu să mergi mai departe, dă instituția în judecată și ceri și despăgubiri financiare de la acel individ care se crede în ”Poliția Americană”…..sunt prea multe de discutat și nu vreau să intru în polemici cu alții…

Cristian Fulga: ”Motivul în sine mi se pare întemeiat, șoferul de autobuz trebuia să respecte legea (să poarte mască), dar intervenția în sine și modul cum au acționat mi se pare de tot «rahatul», un circ gratuit făcut de Poliția Locală Bacău

Ioan Cristian Dinca:Toți analfabeții și ciobanii au ajuns să lucreze în Poliția Locală”.
Simona Sari:Scene de huliganism. Mi-au speriat copiii. Afară toată Poliția Locală. La prășit”.

Ce spune Poliția Locală

Cu privire la incidentul petrecut în stația de autobuz din zona Bisericii Precista, din municipiul Bacău, vă aducem la cunoștință următoarele: în urma unei acțiuni cu caracter preventiv care avea drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la purtarea măștii de protecție în spațiile închise, acțiune efectuată în mijlocele de transport în comun din municipiul Bacău, agenții Poliției Locale Bacău au observat că șoferul autobuzului nu purta mască.

Urmare a solicitării de a se legitima, șoferul a refuzat, închizând ușile autobuzului, prinzându-i agentului mâna și plecând de la fața locului. Agenții instituției noastre s-au deplasat în următoarea stație, unde autobuzul se afla oprit în spațiul special amenajat. Polițiștii locali au încercat din nou să legitimeze șoferul, moment în care acesta a refuzat, devenind recalcitrant și agresiv verbal. În sprijinul colegilor a fost chemat un alt echipaj de polițiști locali pentru calmarea acestuia și aplanarea situației.

În cele din urmă, șoferul autobuzului a fost legitimat, în persoana numitului O. C., în vârstă de 60 ani, din Bacău, conducător auto în cadrul Societății de Transport Public Bacău, care a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 lei pentru refuz de legitimare conform Legii nr. 61/1991 și cu amendă în valoare de 500 lei pentru nepurtarea măștii în mijloacele de transport în comun conform Legii nr. 55/2020.

De asemenea, au mai fost sancționați numiții: L.V.C, (persoană aflată la locul evenimentului) cu amendă în valoare de 500 lei conform Legii nr. 61/1991 pentru proferarea de injurii și expresii jignitoare la adresa agenților și B.M (taximetrist) cu amendă în valoare de 490 lei pentru proferarea de expresii jignitoare și oprire neregulamentară în stațiile mijloacelor de transport în comun.

Totodată, în cadrul instituției a fost declanșată o anchetă internă cu privire la modul de intervenție a polițiștilor locali”, a transmis Oana Cojocaru, purtător de cuvânt al Poliției Locale Bacău.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Diferența mare de vârstă dintre fiul lui Țiriac și Sorana Cîrstea! Ea e tânără și superbă, el e divorțat și are doi copii aproape majori
Diferența mare de vârstă dintre fiul lui Țiriac și Sorana Cîrstea! Ea e tânără și...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Ce a apărut în locul în care Mădălin Păduran și-a pierdut viața în urmă cu două săptămâni. Motivul pentru care fotografiile cu tânărul în vârstă de 23 de ani au fost mistuite de flăcări
Ce a apărut în locul în care Mădălin Păduran și-a pierdut viața în urmă cu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest lucru și va fi un deliciu
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest...
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Un fost membru AUR, secretele averii de invidiat. Cum a reușit să devină bogat
Un fost membru AUR, secretele averii de invidiat. Cum a reușit să devină bogat
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după decesul acestuia: „Nu au fost doar în mintea mea”
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după...
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu o viteză de 160 km/h
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...