Scandal și la baschet » Sepsi Sf. Gheorghe contestă decizia FRB de a nu acorda titlul de campioană!

Autor: Cristian P
Publicat: 21/05/2020 | 10:56
Scandal și la baschet » Sepsi Sf. Gheorghe contestă decizia FRB de a nu acorda titlul de campioană!

După handbal e scandal și în baschetul românesc. Decizia Federației Române de Baschet (FRB) de a „îngheța” sezonul la masculin și feminine și de a nu acorda titlul de campioană, model copiat după Federația Română de Handbal, a adus reacții acide din partea formației Sepsi Sf. Gheorghe, campioana en-titre și totodată formația care domină baschetul feminin românesc.

Reprezentanții formației Sfântu Gheorghe, campioana ultimelor patru sezoane în Liga Naţională de baschet feminin, a reacționat la decizia FRB pe care o consider nedreaptă.

„Este de neînţeles de ce FRB a ţinut o conferinţă video de câteva ore, mai ales după ce cluburile au votat 10/3 în favoarea acordării titlului de campioană a LNBF. Având în vedere acest lucru, FRB a luat în cele din urmă decizia de a anula sezonul competiţional 2019/2020 fără acordarea titlului de campioană. Trebuie menţionat că FIBA a sugerat deja de la începutul pandemiei că dacă sezonul regulat a fost finalizat, se poate acorda titlul. Sezonul regulat din LNBF s-a încheiat, play-off-urile ar fi trebuit să înceapă exact atunci când competiţia a fost întreruptă din cauza pandemiei, aşa că, cu cele 21 de victorii şi o singură înfrângere, nu ar fi fost o idee deloc deplasată a FRB dacă echipa noastră ar fi fost numită campioană”, se arată într-un comunicat al celor de la Sepsi.

Clubul covăsnean le reamintește celor de la FRB că în altee campionate cum ar fi Polonia, Suedia, Serbia sau Germania, deși sezonul a fost „înghețat”, s-a acordat titlul de campioană.

Așa cum v-am informat, Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet (FRB) a constatat imposibilitatea continuării Ligii Naţionale de baschet atât la masculin cât şi la feminin şi Ligii I – ediţia 2019/20. FRB a decis totodată anularea competiţiilor amintite cu clasamentele în vigoare la data întreruperii întrecerii atât la masculin cât și la feminin fără decernarea titlurilor de campioane naționale.

Citește și...