Scene de groază la Paris! Atac la Turnul Eiffel

Publicat: 06/08/2017 | 14:48
Scene de groază la Paris! Atac la Turnul Eiffel

Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost arestat sâmbătă la Paris, cu puţin timp înaintea miezului nopţii, după ce a încercat să forţeze unul dintre controalele de securitate la Turnul Eiffel, informează Agerpres, citând AFP.

”Un bărbat a trecut de prima poartă de securitate, busculând un agent de poliţie cu o lovitură de umăr. El a scos apoi un cuţit, strigând «Allah Akbar», a declarat o sursă apropiată anchetei, citată de Agerpres. „Militari ai operaţiunii Sentinelle i-au ordonat atunci să lase cuţitul jos”, ceea ce bărbatul a executat fără a opune rezistenţă, fiind imediat reţinut, a menţionat sursa.

Incidentul nu s-a soldat cu victime, iar pista teroristă a fost deocamdată eliminată. „Este vorba despre profilul cuiva care are antecedente psihiatrice şi care a ieşit dintr-un centru de psihiatrie la sfârşitul lui iulie”, a indicat sursa apropiată anchetei.

Conform primelor elemente ale anchetei, bărbatul arestat este un francez născut în august 1998 în Mauritania. După incident, forţele de poliţie prezente au procedat la o verificare completă a locului şi au cerut evacuarea sa către ora 00.30, cu un sfert de oră mai devreme decât în mod obişnuit, menţionează un comunicat difuzat de Societatea de exploatare a Turnului Eiffel (SETE).

Obiectivul a fost redeschis duminică dimineaţa pentru vizitatori în mod normal, la ora locală 09.00, a precizat SETE.

Turnul Eiffel, care în cursul serii arbora culorile clubului de fotbal PSG pentru a saluta sosirea jucătorului brazilian Neymar, primeşte vizitatori în toate zilele anului şi îşi închide porţile la ora locală 00.45.

Franţa a fost vizată din ianuarie 2015 de un val de atentate jihadiste, soldate cu 239 de morţi, cele mai recente fiind îndreptate mai ales împotriva forţelor de ordine.

Citește și...