Scene dramatice în penitenciarul din Arad. Un poliţist de 46 de ani a fost găsit împuşcat

Publicat: 20/10/2019 | 11:24
Scene dramatice în penitenciarul din Arad. Un poliţist de 46 de ani a fost găsit împuşcat

Scene dramatice s-au desfășurat în zorii acestei zile în penitenciarul din Arad, unde un polițist a fost găsit împușcat. O anchetă este în desfășurare, iar colegii ofițerului încearcă să afle ce s-a întâmplat cu acesta. Bărbatul de 46 de ani angajat în sistemul penitenciar din anul 1999.

Un poliţist, găsit împuşcat în penitenciarul din Arad

Corpul neînsufleţit a fost găsit de către colegi în jurul orei 04:00, în Postul Control 2 al unităţii. Poliţistul decedat era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999, iar colegii spun că şi-a îndeplinit “cu responsabilitate şi profesionalism atribuţiile de serviciu”.

“Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la faţa locului”, precizează un comunicat de presă remis, duminică, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, relatează monitorulcj.ro.

Conform sursei citate, “poliţiştii de penitenciare sunt evaluaţi psihologic periodic, precum şi ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul de faţă, la data de 6 noiembrie 2018”. Cauzele şi împrejurările producerii acestui eveniment vor fi stabilite de organele de cercetare penală abilitate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a preluat cazul, iar procurorii merg pe varianta sinuciderii cu arma din dotare. “A fost deschis un dosar pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii. Poliţistul a folosit pistolul din dotare, model Carpaţi de calibru 7,65 mm”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, procurorul Dan Ursu.

Citește și...