Schalke – Leipzig, confruntare la vârf în Bundesliga

Autor: Sabin P.
Publicat: 22/02/2020 | 12:14
Schalke – Leipzig, confruntare la vârf în Bundesliga

Schalke 04 și RB Leipzig se întâlnesc astăzi, de la ora 19:30, pe Veltins Arena în cel mai important meci al etapei a 23-a din Bundesliga. Trupa lui Julian Nagelsmann vine după victoria din Champions League, 1-0 în deplasare cu Tottenham, și își dorește revanșa după eșecul din tur, scor 1-3.

Leipzig merge la Gelsenkirchen cu câteva absențe importante, precum Orban, Konate, Kampl și Adams, în timp ce gazdele nu se pot baza pe Caligiuri, Sane și Stambouli, accidentați.

Înaintea jocului de diseară, Schalke ocupă locul 6, cu 36 de puncte, în timp ce Leipzig se află pe poziția secundă, cu 45 de puncte, cu patru mai puțin decât liderul Bayern Munchen, care s-a impus aseară cu 3-2 în fața lui Paderborn. Astfel, „taurii furioși” sunt nevoiți să câștige pentru a rămâne în apropierea bavarezilor.

Schalke 04 are mai bine de o lună de când nu a mai câștigat un meci în Bundesliga, perioadă în care a obținut trei egaluri și a înscris un singur gol. Ultimul succes al trupei lui David Wagner a venit în prima rundă a returului, 2-0 cu Borussia Monchengladbach.

De partea cealaltă, Leipzig tocmai a pus capăt unei spirale negative de patru confruntări la rând fără victorie, prin triumful cu 3-0 în fața lui Werder Bremen din Bundesliga, urmat de succesul de la Londra, cu Tottenham.

Citește și...