Școli închise din toamnă, variantă luată în calcul de Guvern: ”Trebuie să facem mai multe evaluări”

Publicat: 29/07/2020 | 12:51
Școli închise din toamnă, variantă luată în calcul de Guvern: ”Trebuie să facem mai multe evaluări”

Guvernul are în calcul mai multe scenarii pentru deschiderea şcolilor şi va lua o decizie în urma unei analize, dar și în funcție de evoluţia situaţiei epidemiologice.

”Am constituit un grup de lucru interministerial, chiar şi astăzi are o şedinţă, care pregăteşte toate scenariile privind situaţia epidemiologică pentru deschiderea şcolilor. Când vom avea suficiente elemente le vom comunica public.

Cred că presiunea asta pentru a furniza informaţii despre deschiderea şcolilor, acum, este rezultatul, mai degrabă, al iniţiativei demagogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc de deschiderea şcolilor, să vorbesc de câte în lună, câte în stele. Când suntem foarte clari cu…aici trebuie să facem o analiză a infrastructurii şcolare, pe toate tipurile de localităţi – urban mare, urban mediu şi mic rural. Deci, trebuie să facem evaluarea infrastructurii, trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice, să facem evaluarea accesului care există”, a spus Ludovic Orban.

Nelu Tătaru este de părere că numărul infectărilor va scădea

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, este de părere că în două-trei săptămâni numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus ar putea scădea. (CITEȘTE ȘI: ULUITOR! A FOST LĂSAT SĂ MOARĂ PE MARGINEA DRUMULUI DE PRIETENII SĂI. ANDREI AVEA DOAR 18 ANI)

”Noi am estimat că o perioada de două săptămâni în care avem și pârghiile legislative și pârghiile respectării unor reguli, putem în două săptămâni să stabilizăm această situație.Noi avem mai multe paliere. Tot ce este pacient infectat, simptomatic sau asimptomatic, trebuie evaluat, internat la cel care se impune, trecut în izolare la domiciliu, la cel care este asimptomatic sau după o anumită perioadă, când avem trei zile de asimptomatic, poate și un test negativ.

În același timp, trebuie să gestionăm niște anchete epidemiologice care necesită un efort supraomenesc. Dacă la începutul lunii iunie aveam 120 de cazuri noi și 120 de anchete, în acest moment avem aproape 1200 de cazuri noi, deci 1200 de anchete”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.