Școlile ar putea rămâne închise miercuri și joi! Lista zonelor unde nu se țin cursuri

Publicat: 27/02/2018 | 10:16

Școli închise în continuare din cauza viscolului și a gerului năprasnic care s-a apustit asupra țării noastre. Unele unități școlare rămân închise și miercuri (28 februarie), din cauza ninsorilor, în două județe. În celelalte zone vizate de cod portocaliu sau galben de viscol și ger, cursurile se suspendă doar marți (27 februarie). Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ia în calcul posibilitatea ca școlile să rămână închise și miercuri, și joi, dacă atenționarea meteo de vreme rea se va prelungi. 

Școlile vor fi închise atât marți, 27 februarie, cât și miercuri, 28 februarie, în județele Brăila și Olt. Tot marți, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 școli din mediul rural din județul Mehedinți și în 14 unități școlare din județul Călărași.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar, potrivit realitatea.net. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene

Citește și...