Scriitorul și cineastul italian Luciano De Crescenzo a murit la 90 de ani

Publicat: 19/07/2019 | 12:25
Scriitorul și cineastul italian Luciano De Crescenzo a murit la 90 de ani

Scriitorul, actorul și regizorul italian Luciano De Crescenzo a murit, joi, la 90 de ani, relatează jurnaliștii de la Associated Press. Regretatul star a încetat din viață pe un pat de spital din Roma, după câteva zile de eforturi uriașe făcute de medici ca să îl salveze din ghearele morții.

Născut la Napoli, pe 20 august 1928, De Crescenzo a ajuns cunoscut în 1977 când a publicat „Cosi parlu Bellavista” („Așa grăita Bellavista”), un volum de povestiri despre orașul său natal, arată editura Mondadori. De-a lungul anilor, cărțile lui De Crescenzo s-au vândut în aproape 20 de milioane de exemplare fiind traduse în 19 limbi și difuzate în 25 de țări.

Până în 1976 a lucrat pentru IBM Italia. A debutat în calitate de actor în anii ’80, “Il pap’occhio/ Tele Vatican, ochiul papei” (“In the Pope’s Eye”), o comedie în regia lui Renzo Arbore, cu Roberto Benigni. A regizat adaptarea pentru ecran a volumului său de debut, în 1984. A scris și a regizat ”Croce e delizia”, cu Teo Teocoli și Isabella Rossellini, în 1995. Era cunoscut și pentru volumele de popularizare a filosofiei pe care le-a realizat. Pentru prezentarea gândirii clasice grecești, a primit, în 1994, cetățenia onorifică a orașului Atena.

Citește și...