Se întorc ploile! Unde sunt anunțate furtuni

Autor: Angie Voicu
Publicat: 01/06/2018 | 09:35

Va fi o zi călduroasă în majoritatea zonelor din țară, dar spre seară aversele apar local în zonele montane și submontane și sporadic prin vestul și centrul țării. În Dobrogea și Bărăgan va fi frumos, dar întețește vântul, în special la malul mării. Și tot pe Litoral și în Deltă vor fi temperaturi mai modeste, în rest maximele urcă spre 31 de grade. 

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii vor fi rari şi vom avea o amiază foarte caldă pentru început de iunie, cu până la 31-32 de grade, la umbră. În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi însorită cu temperaturi ridicate, potrivit stirileprotv.ro.

Nu sunt anunţate ploi, nici vântul nu prea se simte, iar la noapte se înseninează. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş domină vremea frumoasă, dar mai spre seară apar ceva înnorări şi ploi zgomotoase, dar pe zone restrânse. Temperaturile mai câştigă un grad, două faţă de ieri şi va fi exagera de cald pentru acest moment al anului.

În ţinuturile sudice nu sunt anunţate ploi, ziua va fi însorită, dar foarte caldă, cu maxime ce vor urca spre 33, poate 34 de grade, la umbră. La munte se mai încălzeşte puţin, avem vreme frumoasă până spre seară, când apar înnorări şi averse locale, cu descărcări electrice, vânt şi condiţii de grindină. Temperaturile scad şi în sudul ţării şi vin alte ploi zgomotoase, cu fenomene specifice instabilității în zonele de deal şi munte şi local în rest.

Citește și...