Se ştiu 17 echipe calificate la Mondialul din Rusia!

Publicat: 10/10/2017 | 08:00
Se ştiu 17 echipe calificate la Mondialul din Rusia!

În acest moment se ştiu 17 din cele 32 de echipe calificare la Campionatul Mondial din Rusia care va avea loc anul viitor. Din cele 17 echipe, opt sunt din Europa. 

În afară de Rusia, gazda Mondialului, care este calificată direct, continentul nostru mai are încă 13 locuri pentru Campionatul Mondial.

Nouă dintre acestea sunt rezervate câştigătoarele celor nouă grupe preliminare, în timp ce ultimele patru locuri europene pentru Mondialul din Rusia vor fi adjudecate în urma partidelor de baraj, la care vor lua parte cele mai bune opt locuri 2 din cele nouă grupe de calificare.

Înaintea meciurilor din această seară, ţările europene calificate sunt  Rusia, Belgia, Anglia, Germania, Spania, Polonia, Serbia şi Islanda.

Din celelalte confederaţii echipele calificate la Mondial sunt Nigeria, Egipt (Africa), Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită (Asia), Costa Rica, Mexic (America Centrală şi de Nord) şi Brazilia (America de Sud).  

În lupta pentru locul 2 în preliminariile Mondialului din zona Europei în acest clasament nefiind luate în calcul rezultatele cu ultima clasată din fiecare grupă, cea mai dezavantajată este naţionala Slovaciei care are doar 12 puncte.

Liderul clasamentului echipelor aflate pe locul 2 este Portugalia, însă lusitanii au şansa calificării în mod direct la Mondial în  cazul în care va tranşa duelul din această seară de pe „Da Luz” cu Elveţia, caz în care automat, ierarhia echipelor clasate pe locul 2 va suferi din nou modificări. În aceeaşi situaţie se află şi Suedia care în cazul unui succes în Olanda, coroborat cu un eşec al Franţei pe teren propriu cu Belarus, ar avea şansa accederii la Mondial din postura de câştigătoare a grupei preliminară din care face parte. 

 

Iată clasamentul locurilor 2

 

1 Portugalia – 18 pct

2 Italia – 17

3 Danemarca – 14

4 Croaţia – 14

5 Suedia – 13

6 Irlanda de Nord – 13

7 Grecia – 13

8 Irlanda- 13

9 Slovacia – 12

 

Autor: Cristi P.

 

Citește și...