Se ştiu capii de serie de la Mondialul din Rusia!

Publicat: 11/10/2017 | 13:29
Se ştiu capii de serie de la Mondialul din Rusia!

Câştigătoarea Campionatului Mondial din 2010, Spania, nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi care va stabili grupele turneului final al marii întreceri fotbalistice a lumii, găzduite de Rusia anul viitor. 

Dacă în 2010 a impresionat prin performanşa reuşită, patru ani mai târziu Spania a dezamăgit la turneul final al Campionatului Mondial, părăsind întrecerea din faza grupelor. 

După disputarea tuturor mecurilor din grupele preliminare a Mondialului s-au calificat la tureneul final Belgia, Anglia, Germania, Spania, Polonia, Serbia, Islanda, Franţa, Portugalia şi reprezentativa ţării gazdă, Rusia. Pentru celelalte patru locuri din cele 14 disponibile Europei la Mondialul din Rusia  se vor înfrunta cele mai bune opt ocupante ale locului secund în grupe, acstea fiind Elveţia, Italia, Danemarca, Croaţia, Suedia, Irlanda de Nord, Grecia şi Irlanda.

Indiferent de cele patru care se vor califica, în prima urnă la tragerea la sorţi a Mondialului vor fi va fi Rusia, Germania, Brazilia, Portugalia, Argentina, Belgia, Polonia şi Franţa. Interesant este că Spania ar fi beneficiat de statutul de cap de serie dacă Argentina nu s-ar fi calificat la Mondial, „pumele” reuşind prezenţa pentru a 16-a oară la un turneu final graţie lui Messi, care a fost decisiv în victoria cu 3-1 din Ecuador, unde a marcat un hattrick.

Din celelalte confederaţii s-au calificat la Mondial până în prezent echipele Nigeria, Egipt (Africa), Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită (Asia), Costa Rica, Mexic, Panama (America Centrală şi de Nord) şi Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia (America de Sud).  

La barajele din celelalte confederaţii se vor confrunta Australia – Honduras şi Peru – Noua Zeelandă.

Tragerea la sorţi pentru grupele Campionatului Mondial din 2018 va avea loc pe 1 decembrie 2017.

 

Autor: Cristi P. 

Citește și...