Se ştiu echipele europene calificate la Mondial şi cele care merg la baraj! Slovacia dinamovistului Nemec a ratat barajul!

Publicat: 11/10/2017 | 13:29
Se ştiu echipele europene calificate la Mondial şi cele care merg la baraj! Slovacia dinamovistului Nemec a ratat barajul!

După partidele disputate în preliminarile Campionatului Mondial se ştiu până în prezent 23 din cele 32 de echipe care vor fi pfrezente la marea întrecere fotbalistică a lumii din Rusia care va avea loc anul viitor. Din cele 23 de echipe, 10 sunt din Europa, pe lângă Rusia, gazda Mondialului, acestea fiind Belgia, Anglia, Germania, Spania, Polonia, Serbia, Islanda, Franţa şi Portugalia. 

Ultimele patru locuri europene pentru Mondialul din Rusia vor fi adjudecate în urma partidelor de baraj, la care vor lua parte cele mai bune opt locuri 2 din cele nouă grupe de calificare, acestea fiind Elveţia, Italia, Danemarca, Croaţia, Suedia, Irlanda de Nord, Grecia şi Irlanda.

Pe lângă cele 10 reprezentative europene, la Mondialul din Rusia mai sunt calificate din celelalte confederaţii echipele Nigeria, Egipt (Africa), Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită (Asia), Costa Rica, Mexic, Panama (America Centrală şi de Nord) şi Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia (America de Sud).  

Naţionala Statelor Unite ale Americii a ratat surprinzător calificarea la Campionatul Mondial din Rusia, după ce a fost învinsă de ultima clasată din grupa CONCACAF. Americanii au pierdut, scor 1-2, în Trinidad Tobago şi au ratat prezenţa la turneul final de anul viitor fiind pentru prima dată când SUA nu va participa  la Campionatul Mondial, după şapte ediţii consecutive la care a participat.

În altă ordine de idei, barajele din celelalte confederaţii sunt Australia – Honduras şi Peru – Noua Zeelandă.

Tragerea la sorţi pentru grupele Campionatului Mondial din 2018 va avea loc pe 1 decembrie 2017.

                  

 

Iată cum arată clasamentul locurilor 2 în zona Europeană

 

1 Elveţia – 21 pct

2 Italia – 17

3 Danemarca – 14

4 Croaţia – 14

5 Suedia – 13

6 Irlanda de Nord – 13

7 Grecia – 13

8 Irlanda- 13

9 Slovacia – 12 

 

Autor: Cristi P. 

Citește și...