Sebastian Ghiță a fost achitat de Curtea Supremă!

Publicat: 14/06/2018 | 13:58
Sebastian Ghiță a fost achitat de Curtea Supremă!

Sebastian Ghiță a fost achitat în dosarul în care era judecat alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova. Instanța l-a achitat pe Sebastian Ghiță pentru acuzațiile de dare de mită și folosire de informații nedestinate publicității.

Magistrații ICCJ au dispus și revocarea mandatului de arestare. Plus restituirea cauțiunii plătite (54 de milioane de lei) și ridicarea sechestrului instituit de procurori. Și ceilalți inculpați din dosar au fost achitați, întrucât faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, potrivit Digi24.

La ultimul termen de judecată din 21 mai, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Sebastian Ghiţă la închisoare cu executare în acest dosar. Procurorul a precizat în faţa judecătorilor că dosarul este unul de referinţă pentru corupţia şi legăturile dintre sistemul judiciar şi lumea politică. În dosar mai sunt judecaţi Liviu Tudose – fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru – fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas – ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă – fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.