Secretul culturistului sexagenar care arată ca în tinerețe

Publicat: 20/07/2019 | 23:00

Augustin Dumitrescu practică fitness şi culturism încă din anii comunismului. A câştigat nenumărate premii la campionatele de culturism, iar acum, la 62 de ani, arată la fel ca în tinereţe. Sportul l-a ajutat să aibă un trup de invidiat. În sala de fitness, cu filozofia lui, susține că a vindecat de boli grave foarte mulţi tineri. Unii ar fi scăpat de intervenţii chirurgicale cu ajutorul antrenorului. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea lui incredibilă. (Ai și telefon, și bani de avion. Ia-ți un smartphone Samsung și primești voucher Blue Air 100 EURO)

Cea mai mare comoară

Nimeni nu îi dă 62 de ani lui Augustin

„Mintea conduce muşchii. Se ştie că omul nu foloseşte decât a zecea parte din creier, dacă o foloseşte şi pe aceasta! Mintea este cea mai mare comoară a omului. Ea ne face buni sau răi, bogaţi sau săraci, mari sau mici, în funcţie de alegerile pe care le facem. Dacă grija noastră pentru un corp frumos este prioritatea numărul unu, atunci cu asta ne vom preocupa 24 de ore pe zi. (NU RATA: O ROMÂNCĂ L-A ÎNNEBUNIT PE ”HERCULE” AL AMERICII)

Dacă mintea n-ar funcționa, am fi ca o legumă. Cine are în minte ideea de frumos, toată viața lui se va îngriji, nu numai la tinereţe. El va avea un respect de sine şi pentru tot ce-l înconjoară”, spune antrenorul care a ajuns la 62 de ani. ( La Telekom ai și telefon, și bani de avion!)

„Copiii din ziua de astăzi suferă de lipsa de mişcare”

Augustin Dumitrescu este mâhnit pentru că, azi, copiii nu prea mai fac sport.

„Copiii nu fac mişcare, iar părinţii văd sportul ca pe Cenușăreasa orarului. În România este în floare un fenomen deloc nesănătos, pe unii părinţi nu prea îi încântă ideea de mişcare la şcoală, aşa că fac rost de scutiri pentru copiii lor şi preferă să-i ţină pe tuşă. Oricum, copiii din ziua de astăzi suferă de lipsa de mişcare. Tot mai mulţi copii şi adolescenţi prezintă deformări ale coloanei vertebrale”, mai spune antrenorul. Acesta adaugă că, în sala de fitness, a reuşit, de-a lungul timpului, să salveze foarte mulţi tineri care au suferit de afecţiuni grave şi au avut nevoie de intervenţii chirurgicale, dar au scăpat de cuţit datorită sportului. (Ia-ți un smartphone Samsung și abonament de la Telekom și primești voucher Blue Air 100 EURO)

Palmaresul lui Augustin

Augustin face culturism din anii comunismului

A absolvit IEFS București, iar palmaresul lui este impresionant:

1986, Campionatul Național de Culturism, categoria 80 kg, locul 3.

1989, Campionatul de Culturism Juniori Masters, categoria 80 kg, locul 3.

2004, Campionatul de Culturism Juniori Masters, categoria +80 kg, locul 5.

Acum trăiește în Râmnicu Vâlcea și este profesor și antrenor de fitness-culturism la S.C.M. Rm. Vâlcea. (VEZI ȘI: Campion mondial de culturism, declarat cetăţean de onoare într-o comună din Olt)

Alimentația și regulile

După o lungă activitate competițională, culturistul Augustin Dumitrescu se prezintă într-o formă excelentă. S-a bazat, de-a lungul timpului, pe o alimentație sănătoasă și pe antrenamente făcute științific, după reguli precise și fără niciun fel de abatere de la planul stabilit. Numai o voință exemplară și o disciplină izvorâtă dintr-un caracter puternic i-au permis ca, în competițiile de masters, să ajungă printre învingători. (CITEȘTE AICI: El este primarul culturist! Și-a amenajat sală de forță în podul casei și…)

Citește și...