Secretul din numele lui Adrian Streinu-Cercel, când și de unde l-a preluat. Ce s-a întâmplat în urmă cu 40 de ani

Publicat: 24/04/2020 | 08:01
Secretul din numele lui Adrian Streinu-Cercel, când și de unde l-a preluat. Ce s-a întâmplat în urmă cu 40 de ani

Medicul Adrian Streinu-Cercel a fost demis, joi, din funcţia de preşedinte al Comisiei anti-COVID din cadrul Ministerului Sănătăţii. Acesta va rămâne, în continuare, managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală. Apreciat și cunoscut de mulți români, medicul are două nume de familie, puțină lume știind de proveniența lor.

VEZI AICI: CINE ESTE ADRIANA PISTOL, CEA CARE L-A ÎNLOCUIT PE ADRIAN STREINU CERCEL DUPĂ CE A FOST DAT AFARĂ

Potrivit impact.ro, în urmă cu 40 de ani, actualul manager al Institutului „Matei Balş” a preluat când s-a căsătorit și numele de familie al soției sale, Cercel, din respect pentru tatăl acesteia, Constantin, cu care a avut o relație aparte.

PANDEMIE. O mamă asimptomatică și-a infectat 17 din cei 18 copii cu COVID-19

Adrian Streinu-Cercel, după ce a fost demis: “O decizie firească!”

Adrian Streinu-Cercel și soția sa, Gabriela, au împreună două fiice, Anca și Oana, ambele doctorițe la ”Matei Balș”. Gabriela, soția cunoscutului medic, este angajată în cadrul Ministerului Educației.

NU RATA: ADRIAN STREINU-CERCEL, SCRISOARE DESCHISĂ DUPĂ DEMITEREA SA: ”AM FOST ȚINTA UNOR ATACURI FARĂ PRECEDENT…”

Am avut o conversaţie cu ministrul Sănătăţii, e o decizie care îi aparţine, este firească, atunci când conduci un minister, ai şi dreptul să îţi alegi oamenii cu care să colaborezi. E o relaţie simplă. Dacă ministrul Sănătăţii consideră că trebuie să facă o schimbare, obligatoriu face acea schimbare. Atunci când eşti într-o poziţie de conducere, nu există elemente de dus-întors”, a spus Adrian Streinu-Cercel după ce a fost demis din funcția de preşedinte al Comisiei anti-COVID din cadrul Ministerului Sănătăţii.