Șeful ISU Neamț a murit. Generalul Ioan Nițică a fost găsit fără suflare de fiul său

Publicat: 01/08/2020 | 09:54

Șeful ISU Neamț a murit. Generalul Ioan Nițică a fost găsit fără suflare de fiul său, în propria locuință.

Pe 31 iulie, fiul lui l-a găsit inert pe Ioan Nițică. Tânărul a sunat la ambulanță, însă medicii nu au mai putut face nimic pentr a-i salva viața. Generalul Ioan Nițică avea 59 de ani și de la începutul anului se lupta cu o boală cumplită, leucemie.

Cu jumătate de carieră în Ministerul Apărării Naţionale şi jumătate în Ministerul Administraţiei şi Internelor, generalul Ioan Niţică a fost decorat, în 2015, cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer. Distincţia i-a fost acordată prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate. (CITEȘTE ȘI: MASCA DEVINE DE LA 1 AUGUST OBLIGATORIE ȘI LA MARE. CUM PUTEM SĂ NE INFECTĂM LA PLAJĂ ȘI ÎN LOCURILE AGLOMERATE. MEDIC: „ACESTE PARTICULE PE CARE NU LE VEDEM…”)

În 1998, după inundaţiile de la Secuieni, preşedintele Emil Constantinescu a venit să vadă situaţia la faţa locului şi cineva i-a spus că un maior a scos din apă două femei. În 2006, şeful ISU Neamț a primit ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de „Cavaler”. În anul 2018, Ioan Nițică a primit gradul de general de brigadă.