Semifinalistele Cupei României, FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş, interzise în Europa!

Autor: Cristian P
Publicat: 17/04/2018 | 08:28

Cu toate că echipa care va câştiga Cupa României în acest an are un loc asigurat la startul ediţiei 2017-2018 în Liga Europa, FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş, două dintre cele patru echipe calificate în careul de aşi al Cupei României, nu şi-au depus dosarul pentru obţinerea licenţei care să le permit participarea în această competiţie europeană.

Cele două grupări ardelene, care se vor duela astăzi, de la ora 17:00, în semifinalele Cupei României, vor juca doar pentru palmares pe plan intern nu şi pentru participare în Europa.

„Nu am depus la FRF dosarul pentru obţinerea licenţei de participare în cupele europene”, a declarat Teodor Birţ, preşedintele formaţiei de ligă secundă FC Hermannstadt.

De partea cealaltă, conducerea administrativă a clubului medieşean a reuşit să gestioneze destul de bine dificultăţile financiare din ultimii ani şi a scăpat de insolvenţă, însă mai are de făcut câţiva paşi pentru a-şi curăţa „cazierul” fiscal şi pentru a pregăti o eventuală participare în cupele europene.

Acum, Gaz Metan Mediaş se află în reorganizare judiciară, ceea ce nu-i permite să obţină licenţa pentru cupele europene, potrivit regulamentelor UEFA, susţin surse din cadrul clubului. Normele interzic participarea echipelor care, în ultimele 12 luni, s-au aflat în insolvenţă sau reorganizare. Clubul de la Mediaş a intrat în insolvenţă în octombrie 2016, cu datorii de aproape patru milioane de euro, din care 3,3 milioane reprezentau datoriile către bugetul de stat. În decembrie 2017, preşedintele Ioan Mărginean a declarat că au mai rămas de plătit doar 880.000 de euro eşalonaţi în următorii trei ani. Chiar şi dacă va ieşi din reorganizare până la vară, Mediaşul ar avea undă verde doar pentru sezonul 2019/2020.

În schimb, FC Botoşani şi CS „U” Craiova, formaţii  care se vor confrunta în cea de-a doua semifinală a Cupei României, au depus dosarul de licenţiere pentru a participa în cupele europene.

Echipa câştigătoare a trofeului Cupei României este eligibilă pentru a treia rundă de calificare din preliminariile Ligii Europa.

Citește și...