Acasă » Știri » Sfaturi pentru organizarea dulapurilor de bucătărie

Sfaturi pentru organizarea dulapurilor de bucătărie

De: Maria Roșca 15/12/2022 | 11:52
Sfaturi pentru organizarea dulapurilor de bucătărie

Bucătăriile sunt spații extrem de fermecătoare, mici sau mari, sunt spații în care apar rețete grozave, mese pline de dragoste, mic dejun expres sau cafele grozave. Cu toate acestea, nu putem nega că bucătăriile sunt de obicei unul dintre cele mai dificile locuri de îngrijit, mai ales dacă avem o bucătărie mică.

Menținerea ordinii în bucătărie este o sarcină complexă din cauza mai multor factori, însă nu este imposibilă. Dacă ne dorim să avem o bucătărie mereu plăcută și armonioasă, trebuie să pornim de la premisele de bază atunci când vine vorba de a organiza dulapuri bucătărie, fără a ne permite să fim neglijenți.

Dezordinea este dușmanul etern într-o casă: nu te ajută să găsești ceea ce cauți, favorizează acumularea de praf și murdărie (care pot ajunge să-ți afecteze sănătatea) și nu dă încredere posibililor vizitatori. Devine esențial, printre altele, să organizezi sertarele și mobilierul din bucătărie pentru a te putea bucura de el.

Baza pentru a organiza dulapuri bucătărie este de a atribui un spațiu pentru fiecare element. Respectând acest principiu și păstrând fiecare lucru la locul lui, vei reuși să păstrezi întotdeauna totul în ordine, precum și să dai o viață mai utilă ustensilelor și să ai grijă de acele dulapuri de bucătărie și mobilier. Urmează aceste sfaturi pentru a păstra bucătăria organizată.

Sfaturi pentru a organiza dulapuri de bucătărie, partea de sus

Marea majoritate a modelelor de bucătării contemporane includ un blat și un fund. În unele cazuri, există și un spațiu cu același mobilier în partea de sus, ca o completare a zonei de depozitare.

Una dintre cele mai funcționale opțiuni pentru bucătăriile mici este folosirea dulapurilor sau a mobilierului de la podea până la tavan, acest lucru te va ajuta să depozitezi mai bine și corect toate instrumentele de care ai nevoie pentru viața de zi cu zi.

Aceste patru sfaturi te vor ajuta să îți organizezi acele dulapuri bucătărie superioare:

Clasifică alimentele pe care le depozitezi. De obicei, spațiile superioare ale dulapurilor sunt folosite pentru depozitarea alimentelor, pentru a le proteja de contactul cu podeaua și cu elementele toxice, cum ar fi detergenții. Atunci când determini spațiile, repartizează-le pe categorii: alimente uscate, cum ar fi cereale, și alimente conservate. Rezervă un loc separat în dulapuri bucătărie pentru uleiuri și oțeturi, precum și pentru alte lichide pe care le folosești la gătit, precum sosul de soia.

Folosește recipiente din plastic sau sticlă. Dezavantajul folosirii aceluiași recipient în care sunt ambalate unele alimente este posibilitatea de a se vărsa. Prin urmare, toarnă-le într-un alt recipient cu închidere ermetică pentru a te asigura că nu se pot vărsa pe mobilă, murdărind suprafața și alte recipiente.

Achiziționează separat rafturi și organizatoare pentru dulapuri bucătărie. Foarte adesea, dulapurile sunt construite cu un singur raft intermediar, dar există multe organizatoare, inclusiv cele mobile, care folosesc mai bine spațiul.

Nu depozita nimic ud sau umed. Acest lucru este esențial pentru conservarea mobilierului care, în marea majoritate a cazurilor, este sensibil la apă.

Spațiul central, ideal pentru aparatele electrice

Este din ce în ce mai frecvent ca proiectanții să delimiteze un spațiu de lucru între unitățile superioare și inferioare. Acestea îl echipează cu instalații electrice și mai multe rafturi pentru a depozita cuptorul cu microunde, cafetiera, blenderul și orice alte aparate mici. Profită la maximum de acest spațiu și nu lăsa nimic pe blatul de lucru.

Sfaturi pentru a organiza dulapuri bucătărie inferioare

Pe de altă parte, pentru a organiza dulapuri de bucătărie inferioare, profită la maximum de spațiu. Tot ceea ce este greu trebuie depozitat aici pentru a profita de rezistența oferită de dulapul care este în contact cu podeaua. Printre sfaturile pe care trebuie să le urmezi se numără următoarele:

Alocă spațiu pentru ustensile în funcție de mărimea acestora. Oalele și tigăile mai mari ar trebui să aibă un spațiu de depozitare amplu.

Achiziționează organizatori suplimentari. Rafturile mobile pentru oale și tigăi sunt un aliat de nădejde, la fel ca și organizatoarele de tigăi, care sunt întotdeauna o pacoste din cauza dimensiunii lor neregulate, între mâner și suprafața de utilizat.

Lasă loc sub chiuvetă pentru produsele de curățare. Orice lucru toxic trebuie ținut departe de alimente și ustensile.

Folosește un coș de gunoi pentru ușă. Coșurile care se potrivesc în ușa de sub chiuvetă sunt foarte utile pentru a nu lăsa gunoiul la vedere.

Comandă un suport pentru condimente. Aceasta este o piesă foarte utilă în bucătărie și este adesea instalată foarte aproape de aragaz. Cere-i designerului să o includă în fabricarea bucătăriei tale pentru comoditate.

Pentru a beneficia de cât mai mult spațiu de depozitare în bucătărie, ia în considerare să instalezi un colțar bucătărie cu spații de depozitare. Astfel, inclusiv zona de luat masa va fi una utilă și va putea ascunde unele din ustensilele din bucătărie.

Însă dacă nu ai suficient spațiu în bucătărie pentru asta, păstrează în bucătărie doar esențialele pentru gătit și mută zona de luat masa cu set masă și scaune de luat masa, în living. Astfel, vei maximiza spațiul funcțional din bucătărie.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea Hyperion din București. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.
Parteneri
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de 1 MAI
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Locul din inima Transilvaniei cu peisaje desprinse din povești. Este destinația ideală pentru vacanța de Paște
Locul din inima Transilvaniei cu peisaje desprinse din povești. Este destinația ideală pentru vacanța de...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Unul dintre suspecții din cazul morții lui Adrian Kreiner a fost extrădat! Ce urmează să se întâmple acum cu Marian Cristian Minae, după ce a ajuns în România
Unul dintre suspecții din cazul morții lui Adrian Kreiner a fost extrădat! Ce urmează să...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
A murit Sonia. Avea doar 19 ani. A intrat cu mașina cumpărată de părinți într-un TIR. Nu a mai prins Paștele!
A murit Sonia. Avea doar 19 ani. A intrat cu mașina cumpărată de părinți într-un...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia anunțată de Moscova pe 1 Mai: S-A ÎNCHEIAT
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia anunțată de Moscova pe 1 Mai: S-A ÎNCHEIAT
Profețiile lui Traian Băsescu. Firea, scoasă din sărite
Profețiile lui Traian Băsescu. Firea, scoasă din sărite
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă. Nu mai pot”
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă....
Satul din România de care s-au îndrăgostit turiștii străini. Aici se prepară cea mai bună ciorbă de miel, iar peisajul e unul unic
Satul din România de care s-au îndrăgostit turiștii străini. Aici se prepară cea mai bună...
Ce fel de ouă să nu consumi de Paște. Medicul Virgiliu Stroescu spune că pot fi periculoase pentru organism
Ce fel de ouă să nu consumi de Paște. Medicul Virgiliu Stroescu spune că pot...