Au oripilat o ţară întreagă! Doi tineri aproape şi-au omorât un prieten, iar după ce au filmat totul, s-au lăudat cu clipul pe Facebook

Publicat: 31/08/2016 | 00:28
Au oripilat o ţară întreagă! Doi tineri aproape şi-au omorât un prieten, iar după ce au filmat totul, s-au lăudat cu clipul pe Facebook

Doi tineri de liceu din Cluj şi-au bătut un prieten cu bestialitate, iar acum vor fi închişi pentru tentativă de omor. Imaginile au oripilat pe toată lumea, pentru că au ajuns rapid pe reţelele sociale, fiind postate chiar de către cei doi băieţi.

Cristian S. şi Lucian V. , clujenii de 17 ani care şi-au bătut cu bestialitate prietenul şi sunt acuzaţi de tentativă de omor. au fost arestaţi preventiv de magistraţii Tribunalului Cluj-Napoca. Bătaia a fost înregistrată cu telefonul mobil şi postată pe Facebook.

Tribunalul Cluj a decis arestarea preventiva a celor doi tineri acuzaţi de tentativă de omor. “Cearta a început de la o fostă prietenă. Am fost beţi toţi, n-am mai ştiut de noi şi ne-am luat la harţă şi aşa a început…”, explică Alex Pora, tânărul de 18 ani care a fost bătut cu bestialitate, duminică, pe o stradă mărginaşă din Cluj-Napoca.

Cum s-a terminat bătaia au văzut aproape 2 milioane de persoane care au vizualizat înregistrarea făcută de o prietenă de-a tinerilor, Alexandra L. (17 ani). Cristian S şi Lucian V, ambii de 17 ani, l-au lovit timp de mai bine de un minut cu picioarele şi cu pumnii în cap pe Alex. Nu s-au oprit până nu l-au lăsat inconştient. Tânărul a rămas întins pe pământ câteva ore până când şi-a revenit. A mers acasă, dar i-a fost frică să spună părinţilor ce i s-a întâmplat. Cei patru erau prieteni şi, spune victima, că nu au mai fost probleme de genul acesta. Unul dintre agresori a trimis filmarea unui prieten, care a postat-o pe Facebook.

În câteva ore, Poliţia a fost sesizată de cei care au văzut postara. Luni seara, mama lui Alex, care a văzut şi ea imaginile pe Facebook, a decis să depună plângere. Pe lângă agresiunea fizică, tânărului i s-au luat telefonul, portofelul cu bani şi ochelarii. 8 zile de îngrijiri medicale Tânărul a fost trimis la Medicină Legală.

Raportul medicilor concluziona că a suferit leziuni pentru a căror vindecare este nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

“Suspecţii au fost audiaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore fiind acuzaţi de infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Ei vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă”, spunea, luni noaptea, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Cluj, Carmen Jucan. Marţi, în jurul orei 13.30, cei doi agresori au fost prezentaţi pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Tentativă de omor Între timp, procurorii au decis schimbarea încadrării juridice, de la lovituri şi alte violenţe la tentantivă de omor, scrie ziarul Adevărul.

Citește și...