S-au despărţit în 2005, iar de atunci au intrat în umbră! Unde au dispărut băieţii de la O-Zone

Publicat: 17/07/2016 | 00:02

Formaţia O-zone a fost una dintre cele mai în vogă trupe din România, iar succesul lor a depăşit cu mult graniţele ţării. Nu au apucat, însă, să se bucure bine de el că s-au şi despărţit, în 2005. Trei ani, cât au fost pe val, toată lumea a crezut că între Dan Bălan, Arsenie Todiraş şi Radu Sîrbu exista o relaţie pe care nimeni, niciodată, nu o va putea destrăma. Timpul a demonstrat însă contrariul, iar în 2005, cei trei au decis să meargă pe drumuri separate.

Dan Bălan a fost considerat liderul neoficial al trupei şi unele voci susţin chiar că el ar fi fost principalul vinovat de destrămarea trupei, lucru susţinut şi de nişte declaraţii făcute de acesta la adresa foştilor colegi, unele deloc măgulitoare. După ce formaţia şi-a încheiat activitatea, Dan Bălan a continuat în acelaşi domeniu, iniţial în America, sub numele de Crazy Loop, un alterego al adevăratei sale personalităţi, pentru ca, după o perioadă, să îşi mute viaţa şi pasiunile în Rusia. Anul 2016 însă a adus multe momente dificile pentru cântăreţ, deoarece acesta este prins în mijlocul unui scandal diplomatic.

După ce autorităţile de la Chişinău au întors de pe aeroport mai mulţi jurnalişti şi experţi din Rusia, analistul rus Alexei Martînov propune expulzarea din Rusia a lui Dan Bălan, acesta fiind nimeni altul decât fiul şefului Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Mihai Bălan! Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe video între Moscova şi Chişinău organizate de către Agenţia rusească Sputnik.

Nici Dan Bălan nu a renunţat la muzică, deşi anul acesta este posibil să fie expulzat din Rusia, ţara în care s-a mutat şi în care şi-a continuat cariera.
Nici Dan Bălan nu a renunţat la muzică, deşi anul acesta este posibil să fie expulzat din Rusia, ţara în care s-a mutat şi în care şi-a continuat cariera.

Tatăl solistului a fost numit în octombrie 2015 director al Serviciului de Informaţii şi Securitate după ce fusese anterior, consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în problemele de politică externă şi integrare europeană, în perioada în care interimatul funcţiei de preşedinte al Moldovei era asigurat de Mihai Ghimpu.

Cât despre Arsenie Todiraş, cel care era considerat Don Juan-ul formaţiei de peste Prut, moldoveanul cu ochii albaştri care frângea inimile fanelor, nu a renunţat nici el la muzică, având în continuare succes sub numele de scenă Arsenium, chiar dacă nu se poate compara cu nebunia mondială pornită de O-Zone. Din punct de vedere fizic, anii par că nici nu au trecut pentru Arsenie, având la fel de mult succes în faţa publicului feminin.

Arsenie Todiraş continuă şi acum să cucerească inimile fanelor, iar timpul pare că nu şi-a lăsat deloc amprenta pe trupul sexosului basarabean.
Arsenie Todiraş continuă şi acum să cucerească inimile fanelor, iar timpul pare că nu şi-a lăsat deloc amprenta pe trupul sexosului basarabean.

Deşi el a fost primul pe care Dan Bălan l-a atacat în declaraţii, Todiraş a preferat să îşi vadă mai departe de carieră, dar a rămas în relaţii foarte bune cu cel de-al treilea membru al O-Zone: Radu Sîrbu, acesta fiind şi ultimul care a intrat în componenţa formaţiei, după ce a fost ales de Bălan şi Arsenie. Arsenium, aşa cum îşi spune acum, declara în ianuarie 2014, pentru CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România că: “„O lungă perioadă de timp, aproape trei ani, am locuit în Italia, unde am compus împreună cu compozitori talentaţi piese noi. Ştiu că a trecut ceva timp de când nu am mai lansat nimic în România, însă în vara aceasta sigur voi veni cu ceva nou”. Şi el se pare că a avut aceeaşi mare dragoste pentru Rusia, la fel ca fostul său coleg Dan Bălan, deoarece a ales să se mute în cele din urmă şi să îşi reconstruiască o carieră de succes pe pământ rusesc, deşi continuă să aibă succes şi în alte ţări, cu piesele pe care le cântă şi în limba engleză.

Radu Sîrbu nu a renunţat la muzică, dar se dedică în egală măsură şi familiei sale.
Radu Sîrbu nu a renunţat la muzică, dar se dedică în egală măsură şi familiei sale.

Al treilea membru al trupei care a scris istorie în muzică, Radu Sîrbu, este poate cel mai discret în prezent. Radu are o viaţă personală împlinită, după ce s-a aşezat la casa lui alături de Ana, o frumoasă blondă care i-a furat inima cântăreţului. Nici el nu a uitat de muzică, fiind în prezent producător şi ocupându-se şi de cariera soţiei sale, cea care cântă cu numele de scenă Sianna. Ana se implică alături de soţul ei şi în managerierea casei de discuri pe care o deţin, astfel că cei doi formează o echipă perfectă şi la muncă, dar şi acasă, acolo unde îi aşteaptă mereu cei trei copii ai cuplului: Eva Maria, Anastasia Dalia şi micuţul David Nicholas, care a avut botezul luna aceasta.

Cu toate că au trecut mai bine de 10 ani de când O-Zone avea parte de recunoaştere mondială, nici unul dintre cei trei membri nu pare să renunţe prea curând la domeniul care i-a consacrat şi, deşi au plecat pe drumuri separate, există încă fani care nu doar că le urmăresc activitatea pe cont propriu, dar ascultă şi îşi amintesc cu drag şi acum de hiturile formaţiei-fenomen din Republica Moldova.

(Georgiana Laciu)