Si-a riscat viata ca sa isi salveze pacientii! Povestea medicului Radu Zamfir, unul dintre eroii accidentului de avion

Publicat: 21/01/2014 | 02:06
Si-a riscat viata ca sa isi salveze pacientii! Povestea medicului Radu Zamfir, unul dintre eroii accidentului de avion

Patru medici, o asistenta si doi pilot se aflau in avionul care s-a prabusit ieri in Muntii Apuseni. Din pacate, doua persoane, printre care si Adrian Iovan, nu se vor mai intoarce niciodata acasa.

Printre medicii care se aflau in aeronava ce s-a prabusit ieri se afla si chirurgul Radu Iovan, cunoscut in breasla pentru daruirea si profesionalismul de care dadea dovada. De cate ori viata unui om depinde de el, nu sta pe ganduri. Radu Zamfir conducea echipa medicala din avionul implicat intr-un incident la granita judetelor Alba si Cluj si care se indrepta spre Oradea, pentru a preleva organele unei femei aflate in moarte cerebrala.

_________________

Citeste si:

Adrian Iovan a murit! Pilotul se afla la bordul avionului care s-a prabusit luni in munti

Destinul cumplit al pilotului Adrian Iovan. Era falit si nu mai putea plati pensia baiatului pe care il are cu Romanita Iovan

Era topit dupa fiul lui! Adrian Iovan pastra legatura cu Romanita de dragul copilului, dar era tinut la distanta de fosta sotie

____________________

Nu a mai ajuns. Avionul s-a prabusit, iar in haosul creat, Radu Zamfir a incercat sa faca ce stie mai bine: sa-i ajute pe ceilalti. Misiunea a fost insa imposibila, din cauza gravitatii cazului si a conditiilor meteorogice.

Medicul Radu Zamfir conducea echipa de specialisti aflata in avionul care s-a prabusit ieri
Medicul Radu Zamfir conducea echipa de specialisti aflata in avionul care s-a prabusit ieri

Aflat in stare mai buna, medicul Zamfir este si cel care a sunat la 112 si a cerut ajutor. Bulversat de cele intamplate, el a declarat initial ca atat el, cat si celelalte persoane aflate in avion, sunt bine. Din pacate, realitatea era alta si el si-a dat seama de acest lucru imediat ce a incercat sa acorde primul ajutor ranitilor.

Adrian Iovan si-a pierdut viata in accidentul de avion de ieri
Adrian Iovan si-a pierdut viata in accidentul de avion de ieri

Este mana dreapta a medicului Irinel Popescu

Dr. Radu Zamfir are 39 de ani, este tatal unei fetite şi este medic primar chirurg la Institutul Clinic Fundeni. Acesta a participat la zeci, poate chiar sute de transplanturi alături de prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni.

Dr. Zamfir a avut chiar ocazia să coordoneze operaţii extrem de rare, cum ar fi cazul unei femei care avea o grupă sanguină extrem de rară, respectiv B3 pozitiv, ai cărei familii a acceptat să doneze organele şi pentru care donatori se găsesc extrem de rar. „De obicei, cei care au grupe sanguine mai rare aşteaptă mai mult pe lista de aşteptare, deci motivul bucuriei este mai mare”, declara Radu Zamfir, în urmă cu 9 luni, atunci când a efectuat transplantul de ficat la Fundeni, potrivit gandul.info.

A salvat sute de vieti si a trecut de multe ori pe langa moarte

Medicul Radu Zamfir este pasionat nu doar de medicina, ci si de motociclete, detinand una model Sanya Buzz. Impatimit al motoarelor, el a trecut, ca si pacientii sai, de multe ori pe langa moarte.

Acum doi ani, medicul Radu Zamfir a mai trecut printr-un accident de avion similar celui in care si-a pierdut viata pilotul Adrian Iovan. In aceeasi zona din munti a fost la un pas sa moara, dar soarta a fost de partea lui.

 

 

 

Citește și...