Și-a ucis mama și bunica, iar acum… Ce au decis judecătorii în privința criminalului care a evadat de la Psihiatrie

Publicat: 18/05/2020 | 23:25

Cătălin Silviu Tecuță, cel care și-a ucis mama și bunica când încă nu împlinise 18 ani, a fost menținut la Psihiatrie printr-o decizie de ultimă oră, pe care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, o prezintă în exclusivitate. Tânărul va mai rămâne pentru o perioadă însemnată la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri.

(VEZI AICI: CEL MAI SÂNGEROS CRIMINAL ÎN SERIE DIN ROMÂNIA SE PLÂNGE CĂ GARDIENII I-AU FURAT PANTOFII ȘI…)

În 2011, Cătălin Silviu Tecuță și-a strangulat mama și bunica, după ce bătrâna a intervenit în conflict. Accesul de furie a fost provocat, potrivit anchetatorilor, de faptul că tânărul era internat periodic de femeia care i-a dat viață la Spitalul de Psihiatrie Socola pentru tratament, fiind schizofrenic.

Criminalul era olimpic la latină și română

Avea o stare permanentă de temere privind internările repetate la Spitalul de Psihiatrie. Pe fondul acestui conflict, tânărul a strangulat-o pe mama sa și apoi pe bunica sa, care a intervenit în altercație. După aceasta, a înjunghiat-o pe mama sa de câteva ori, apoi o dată pe bunica sa. Faptul a avut loc la etajul casei unde locuiau. Apoi, băiatul a coborât-o pe mama lui în baia de la parter, unde a spălat-o în cadă. Totodată, a curățat și cuțitul, dar nu a mai putut să o coboare și pe bunica lui”, declara la vremea respectivă Carmina Pascal, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

(CITEȘTE ȘI: CUM ÎȘI BATE JOC DE JUSTIȚIE CEL MAI SADIC STUDENT DIN ROMÂNIA)

Ulterior, Cătălin Silviu Tecuță a ieșit din casă plin de sânge și a mers la locuința preotului din zonă. În momentul comiterii crimelor, tânărul era elev în clasa a 11-a, la Colegiul Naţional “Garabet Ibrăileanu” din Iaşi, olimpic la latină şi română.

Crimele au avut loc la etajul unu al vilei din cartierul Bucium, de la marginea Iaşiului, în care locuiau toți trei. Potrivit medicilor, tânărul nu luase tratamentul de câteva zile. În urma faptelor reprobabile, tânărul, acum în vârstă de 27 de ani, a fost internat în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri, unde se află și în prezent.

Decizia magistraților: “Menține măsura de siguranță a internării medicale…”

Silviu Cătălin Tecuță rămâne internat la psihiatrie

Și unde va mai sta o perioadă, potrivit informațiilor obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. Recent, judecătorii au ajuns la concluzia că Silviu Tecuță nu este deloc vindecat și că locul lui este în continuare la spital.

În temeiul dispozițiilor art. 571 alin.2 Cod procedură penală, admite sesizarea formulată de judecătorul delegat la Compartimentul executări penale privind verificarea măsurii de siguranță a internării medicale și menține măsura de siguranță a internării medicale prevazută în prezent de art. 110 Cod penal dispusă prin sentința penală nr.99/15.03.2012 a Tribunalului Iași față de intimatul Tecuță Silviu Cătălin, internat în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri.

Copia prezentei hotărâri se va comunica instanței de executare conform art. 571 alin.5 Cod procedură penală, după rămânerea definitivă a hotărârii.

În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului, iar suma de 313 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu al bolnavului va fi avansată către Baroul Iași din fondurile speciale ale Ministerului Justiției, conform art.272 Cod procedură penală (delegația nr.3894/2020)”, au stabilit magistrații.

(NU RATA: EXCLUSIV. GHEORGHE DINCĂ ŞI-A SCOS CASA LA VÂNZARE ÎNCĂ DE PE 16 IULIE. CINE A RĂSPUNS AZI LA NUMĂRUL DE TELEFON DIN ANUNŢ)

A evadat de la psihiatrie de două ori

În 2017, poliţiştii din toată ţara au fost în alertă, după ce Silviu Tecuță a evadat de la spitalul de psihiatrie în care era internat. Acesta era sub medicaţie strictă, iar medicii se temeau că s-ar putea produce o tragedie, pentru că acesta devenea agresiv dacă nu îşi lua medicamentele. La nici o zi de când a fugit din unitatea spitalicească, tânărul a fost din fericire găsit.

DECIZIE. „Studenta” criminală care și-a asasinat amantul cu 33 de lovituri de cuțit, eliberată condiționat pentru bună purtare. A fost o deținută model!

Criminalul se refugiase în localitatea Valea Satului, comuna Grajduri din judeţul Iaşi. Acesta era la marginea drumului şi a fost observat de un localnic. La momentul respectiv, Silviu Tecuță nu a opus rezistenţă şi fost readus la Spitalul Grajduri. Acesta mai reușise să fugă din spital și în 2012, când era internat pentru o expertiză psihiatrică.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...