Simona Halep se califică în sferturi la Roma fără să joace!

Autor: Cristian P
Publicat: 18/05/2018 | 08:17

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, cap de serie 1, s-a calificat ieri în sferturile turneului WTA de la Roma, dotat cu premii de 2.703.000 euro, datorită abandonului americancei Madison Keys, cap de serie 13, din cauza unor probleme medicale.

Madison Keys a acuzat probleme la spate în meciul câştigat miercuri în faţa croatei Donna Vekić (7-6, 7-6).

Îmi pare foarte rău că a trebuit să mă retrag. Am simţit o durere la coaste încă de la meciul de ieri (n.r. – miercuri), iar azi (n.r. – joi), la încălzirea de dimineaţă, am simţit din nou durerea. Abia aştept să revin aici anul viitor”, a spus Madison Keys, potrivit WTA.

Keys a mai avut o problemă la turneul de la Roma. Ea s-a despărţit de antrenorul ei, Dieter Kindlmann. Sportiva de 23 de ani a dezvăluit felul amuzant în care a pregătit meciul de la Roma.

„M-am prezentat singură în această săptămână. E foarte uşor să îi întreb pe prieteni «Salut, joc cu această jucătoare, ce părere ai?». Bjorn Fratangelo m-a ajutat. Trebuie să recunosc asta. Nu puteam comunica. Amândoi încercam să spunem acelaşi lucru şi nu reuşeam. Este un tip grozav. A fost o decizie grea, care nu a venit la momentul potrivit. Devenise foarte greu să comunicăm”, a spus Keys, cea care a dezvăluit şi motivul pentru care s-a despărţit de fostul ei antrenor.

Pentru calificarea în sferturi, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 58.313 euro şi 190 puncte WTA.

Pentru accederea în careu de ași al turneului de la Roma, Simona Halep va lupta în această seară cu Caroline Garcia.

Citește și...