Simona Halep va primi titlul de ”Ambasador” al Universității Ovidius din Constanța

Publicat: 02/11/2018 | 13:56

După ce şi-a asigurat terminarea pentru al doilea an consecutiv pe prima poziţie WTA şi a fost desemnată cea mai bună jucătoare din circuit, Simona Halep îşi mai adaugă o distincţie în palmares în acest final de an.

Luni, numărul unu mondial va primi din partea Universităţii „Ovidius” din oraşul natal, Constanţa, titlul de „Ambasador” al reputatei instituţii de învăţământ. Ceremonia va avea loc luni, 5 noiembrie, de la ora 11:00, în Sala Senatului din cadrul Universităţii din Constanţa. Titlul de „Ambasador” se acordă în urma unei nominalizări, unor personalităţi remarcabile care au ajutat la promovarea imaginii instituţiei de învăţământ şi care au obţinut rezultate remarcabile într-un domeniu de activitate, fie el ştiinţific, cultural sau sportiv.

În urmă cu exact un an, Roger Federer a fost premiat şi el de Universitatea din Basel, care i-a acordat titlul onorific de doctor al Facultăţii de Medicină.

Cine este Simona Halep

Simona Halep este o jucătoare profesionistă de tenis din România, aflată în prezent pe locul 1 mondial. A câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros (2018), după alte trei finale de Grand Slam: două la Roland Garros (2014, 2017) și una la Australian Open (2018). Halep a câștigat de-a lungul carierei alte 18 turnee WTA la simplu (șase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016, unul în 2017, trei în 2018), dintre care cele mai importante sunt turneele Premier Mandatory de la Indian Wells și Madrid. Următoarele premii ca importanță sunt cele de categorie Premier de la Montréal, New Haven, Connecticut, Moscova, Doha, Dubai, precum și cel de la turneul de la Sofia.