Simulare BAC 2018. Când sunt afișate rezultatele examenelor

Publicat: 21/03/2018 | 08:52
Simulare BAC 2018. Când sunt afișate rezultatele examenelor

Simulare BAC 2018. Miercuri, 21 martie, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a susţin simularea la a doua probă scrisă a Bacalaureatului. Este vorba despre Istorie sau Matematică, în fucție de profil. Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 19 – 22 martie 2018, la nivel național, simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2018. Luni a avut loc prima probă, la Română.

Simulare BAC 2018. Emoții mari pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Probele încep la ora 9,00, când vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme, care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli”, a precizat Ministerul Educației, potrivit stirileprotv.ro.

Simulare BAC 2018. Când vor fi publicate rezultatele

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Ele vor fi afișate pe 30 martie, conform calendarului.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Citește și...