Simulare Evaluarea Națională 2019. La ce oră începe examenul la proba de Limba Română

Publicat: 10/03/2019 | 21:26
Simulare Evaluarea Națională 2019. La ce oră începe examenul la proba de Limba Română

Simularea pentru Evaluarea Națională 2019 va avea loc luni, 11 martie 2019, și va debuta cu prima probă, cea de limba română.  

Simularea pentru Evaluarea Națională 2019 începe luni, de la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli va fi permis doar până la ora 8:30, iar timpul pus la dispoziția acestora va fi de două ore, din momentul când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

La examenul de luni, copiii trebuie să dovedească faptul că pot înțelege un text literar sau nonliterar, în primul rând. Apoi, trebuie să poată fi capabili să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice și a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului. Elevii trebuie apoi să redacteze texte folosind adecvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Anul acesta, notele de la simularea Evaluării Naționale 2019 și de Simularea examenului de Bac pot fi trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților, potrivit unui ordin al Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial.

Simulare Evaluare Națională 2019. Reguli de examen

Deoarece simularea Evaluării Naționale are loc dimineață, elevii de la clasele mici nu vor învață dimineață, ci după prânz. Trebuie să reamintim că, anul acesta, în premieră,elevii din clasele a VII-a vor susține o simulare a examenului de Evaluare națională, împreună cu elevii din clasele a VIII-a.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2019 -clasele a VII-a și a VIII-a-

11 martie 2019-Simulare Limbă și literatură română – probă scrisă
12 martie 2019-Simulare Matematică – probă scrisă
13 martie 2019-Simulare Limbă și literatură maternă – probă scrisă
22 martie 2019-Afișarea rezultatelor