Singurele imagini de la deshumarea Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu. Ce au găsit în sicriu

Publicat: 06/04/2019 | 15:47

Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena, au fost deshumați la mai bine de două decenii de la moartea lor. După ce au deschis cele două sicrie, legiștii au fost surprinși de ceea ce au găsit înăuntru.

Vă reamintim că, după ce au fost prinși, judecați și executați prin împușcare la sfârșitul lui 1989, soții Ceaușescu au fost înmormântați în Cimitirul Ghencea din București. Nicolae Ceaușescu și soția lui au deshumați în urmă cu aproape nouă ani, iar scheletul liderului comunist s-a conservat neaşteptat de bine. La aceste scene a participat Mircea Oprean, fostul soţ al Zoiei, fiica Ceauşeştilor, însă, fiul lor, Valentin, a lipsit.

În imaginile surprinse la scurt timp după ce coșciugul a fost deschis, se observă mai multe detalii, printre care se numără: rămăşiţele pământeşti ale lui Nicolae Ceaușescu, care erau pe un pat de rumeguș, existența podoabei capilare, paltonul care a rezistat în timp, dar și celebra căciulă de astrahan, relatează libertatea.ro. Medicii legiști au depus craniul liderului comunist într-o cutie fiind considerat cea mai valoroasă “piesă” pentru recoltarea ADN-ul .

Lui Nicolae Ceaușeascu, dar și soției sale, Elena, li s-au prelevat probe ADN la cererea fiului lor, Valentin, susţinut de Mircea Oprean, ambii dorind astfel să se convingă de faptul că ei au fost îngropați în acel loc. Deshumarea a avut loc în mare secret pe 21 iulie 2010, potrivit sursei citată mai sus.