Situație alarmantă din cauza coronavirusului. România se află pe locul 2 în UE la numărul de bolnavi în stare gravă

Autor:
Publicat: 30/07/2020 | 21:46
Situație alarmantă din cauza coronavirusului. România se află pe locul 2 în UE la numărul de bolnavi în stare gravă

România se confruntă cu o situație greu de gestionat chiar și de către autorități. De mai bine de o săptămână, la noi în țară se înregistrează zilnic peste 1.000 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar astăzi a fost raportat un alt record negativ: 1.356 de persoane testate pozitiv. 

Pandemia de coronavirus din România înregistrează zilnic peste 1.000 de cazuri. Din nefericire, cifrele din ultimele zile, dar și recordul negativ de infectări înregistrat azi ne plasează pe locul 2 în Europa la numărul de bolnavi în stare gravă.

În România, situația este din ce în ce mai critică din cauza pandemiei de coronavirus, mai ales că autoritățile preconizează că luna august va marca un alt val de infectări al acesteia și vom depăși chiar și 1.500 de cazuri pe zi. Chiar dacă se fac mai multe testări acum, comparativ cu începutul epidemiei de la noi din țară, cifrele sunt, oricum, alarmante.

Klaus Iohannis, despre revenirea la starea de urgență

Klaus Iohannis susţinut miercuri o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, după o ședință la care au luat parte mai mulți membri ai Guvernului. Președintele a vorbit despre situația delicată în care se află România din cauza epidemiei de coronavirus și despre o posibilă revenire la starea de urgență. Acesta susține că starea de urgență ar fi ultima soluție pe care ar aplica-o, în România și a făcut din nou un apel către toți românii.

„Decizia reintrării în starea de urgență se poate lua doar dacă specialiștii îmi spun că nu există o altă soluție. Vreau să cred că românii vor o altă soluție, că românii vor respecta regulile, să nu ajungem în situația în care nu mai putem controla răspândirea acestei boli. Sunt încrezător că împreună vom reuși să depășim această epidemie rezonabil, să nu mai avem un număr mare de cazuri noi. Consider reintrarea în starea de urgență, care ar afecta libertăți și drepturi civile, o ultimă soluție”, a declarat Klaus Iohannis.