Situație alarmantă! România are mai multe cazuri noi de infectare decât Italia și Germania

Publicat: 29/06/2020 | 15:26
Situație alarmantă! România are mai multe cazuri noi de infectare decât Italia și Germania

Din momentul în care măsurile de restricție s-au relaxat, în România numărul mare de cazuri de coronavirus a explodat. Asta în condițiile în care Italia și Germania, țări afectate grav de pandemie, reușesc să țină situația sub control. Situația este, de-a dreptul, alarmantă.

VEZI AICI: ADIO, CONCEDII LA MARE ȘI LA MUNTE VARA ASTA?! GUVERNUL ROMÂNIEI IA ÎN CALCUL RESTRICȚIONAREA ACCESULUI ÎN STAȚIUNI

Potrivit raportului făcut public de Grupul de Comunicare Strategică, până pe 29 iunie, în România au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire.

Grav este că am ajuns să depășim ca număr de cazuri noi Italia și Germania, țări care în urmă cu mai multe săptămâni erau la pământ din toate punctele de vedere și unde situația era mai mult decât dramatică.

Potrivit ultimului buletin informativ, România are 269 de cazuri noi de coronavirus, în timp ce Italia doar 175. La rândul ei, Germania are 256 de cazuri noi.

România coronavirus

Alexandru Rafila: “Nu cred că în România…”

Recent, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat că principalul pericol în lupta cu noul coronavirus îl reprezintă asimptomaticii, care transmit mai departe virusul fără nicio problemă.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ÎN ÎNTREAGA LUME! PANDEMIA DE CORONAVIRUS A FĂCUT PESTE 10 MILIOANE DE VICTIME

Nu cred că în România avem o contabilizare a cazurilor transmise de simptomatici și asimptomatici. Unele persoane sunt asimptomatice și apoi devin simptomatice, altele rămân asimptomatice pe tot parcursul infecției. Cunosc cazuri care s-au îmbolnăvit de la asimptomatici, iar aceștia au fost descoperiți ulterior. Unii sunt internați asimptomatici, iar după o săptămână încep să aibă simptome”, a declarat Alexandru Rafila.