Situatie fara precedent la serviciul 112! Romanii au petrecut in liniste si au sunat doar pentru dureri de burta

Publicat: 01/01/2015 | 18:48
Situatie fara precedent la serviciul 112! Romanii au petrecut in liniste si au sunat doar pentru dureri de burta

Situatie fara precent in tara noastra, unde petrecerile de Revelion au fost cu mult mai linistite, fata de anii anteriori.

Nu au fost evenimente grave care sa implice interventia politistilor in strada, la trecerea in 2015, ci doar obisnuitele execese alimentare ale romanilor, de sarbatori.

Din ultima zi a anului 2014, 25.000 de politisti au fost la datorie pentru prevenirea faptelor ilicite si asigurarea unui climat de ordine si liniste publica, se arata in comunicatul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Potrivit politistilor, nu au fost inregistrate evenimente grave care sa afecteze linistea si siguranta cetatenilor. Oamenii legii au supravegheat, in intreaga tara, peste 200 de manifestari publice, precum concerte, spectacole, fara sa fie inregistrate incidente care sa tulbure buna desfasurare a acestor evenimente. Politistii aflati in misuni au intervenit la aproape 2.281 de solicitari ale cetatenilor, Numarul de urgenta 112 a fost apelat de 1.860 de persoane.

Politistii au supravegheat traficul pe principalele drumuri
Politistii au supravegheat traficul pe principalele drumuri

18 soferi bauti au ramas fara carnet

Politistii au constatat 455 de infractiuni, dintre care 105 de natura judiciara, 42 la regimul circulatiei rutiere, 5 la regimul silvic, 271 conform Legii nr. privind regimul materiilor explozive si 31 alte infractiuni.
Din totalul acestora, 327 au fost constatate in flagrant delict. Trei urmariti au fost retinuti de politisti iar alte sapte persoane au fost retinute, dupa comiterea unor fapte penale. Oamenii legii au mai aplicat 2.827 de sanctiuni contraventionale in valoare de 458.964 lei si au confiscat bunuri in valoare de 83.347 lei.
18 soferi au ramas in noaptea dintre ani fara permis, pentru conducere sub influenta alcoolului, iar alti patru fara talonul masinii pentru ca nu aveau anvelope de iarna.

Soferii fara anvelope de iarna pe masini nu a fost iertati nici in ultima zi a anului
Soferii fara anvelope de iarna pe masini nu a fost iertati nici in ultima zi a anului

Politia rutiera a mai aplicat 247 de sanctiuni pentru depasirea limitelor de viteza, iar in total agentii au constatat 2.152 de sanctiuni la legea rutiera. Alti 15 soferi s-au ales cu permisul suspendat pentru conducere cu viteza excesiva.

Un apel pe minut la ambulanta Bucuresti

In Bucuresti, numarul de urgenta 112 a fost apelat pentru interventia ambulantei de 600 de persoane, dar, potrivit managerului Serviciului de Ambulanta Bucuresti, Alis Grasu, doar 361 dintre acestea au constituit urgente medicale. Doua gravide au fost preluate de ambulanta in Capitala, acestea aducand pe lume bebelusii la spital. 19 bucuresteni au baut pana au lesinat pe strada si au fost preluati de echipajele de urgenta. Alti patru au considerat ca noaptea de Revelion e numai buna pentru a-si incheia socotelile cu viata, dar gestul lor a ramas, din fericire, doar tentativa de suicid.

Serviciul de ambulanta a intervenit dupa excesul de alcool si mancare
Serviciul de ambulanta a intervenit dupa excesul de alcool si mancare

„În intervalul 24.00 – 1.00, de pildă, s-au primit 60 de apeluri, ceea ce înseamnă o medie de unul pe minut, dar au fost şi câte cinci simultan la un moment dat”, a adăugat managerul SABI. Alte opt solicitări înregistrate la SABI au fost pentru traumatisme, în patru dintre cazuri fiind vorba despre fracturi, cel mai probabil din cauza alunecarii pe gheata.
 

CITESTE SI: Interzis pofticiosilor! Chef Petrica a facut cel mai fitos meniu de revelion! Totul contine germeni de praz

Traditiile romanilor pentru noaptea de Revelion si prima zi a anului, adunate de la sat si oras! Cum poti evita ghinionul

(M.N.)