Situație limită la Spitalul Județean Galați! 78 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Publicat: 12/07/2020 | 21:58
Situație limită la Spitalul Județean Galați! 78 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Spitalul Județean din Galați a devenit, în ultimele zile, focar de coronavirus. 78 de cadre medicale din 11 secţii  au fost diagnosticate cu COVID-19.

Deși numărul angajaților este foarte mare, unitatea medicală continuă să-şi desfăşoare activitatea, însă în unele secţii lucrurile decurg anevoios.

Spitalul este cea mai mare unitate medicală din județ. Cea mai afectată este secţia de Medicină Internă II, cu 28 de cazuri, şi Cardiologie, cu 24 de cazuri de COVID-19 De asemenea, o liftieră a spitalului este infectată. Cea mai mare parte a cadrelor medicale nu prezintă simptome specifice bolii.

Citește și: Au apărut încă două focare de COVID-19 în România. 15 persoane, afectate de boală

Reacția autorităților locale

Spitalul se află în subordinea Consiliului Județean Galați. Contactat de Digi24, președintele CJ Galați nu a răspuns apelurilor. În schimb, prefectul județului, Gabriel Avrămescu, a vorbit la Digi24 despre această situație.

„O echipă de patru epidemiologi de la Constanța a venit la Galați pentru a verifica modul în care spitalul este pregătit să treacă de această încercare”, a anunțat prefectul. Specialiștii epidemiologi vor decide ce secții vor rămâne deschise, unde se poate muta activitatea lor și dacă se impun măsuri mai restrictive.

Unitatea nu este închisă

„În continuare se primesc pacienți. Nu intră niciun pacient fără să aibă test COVID efectuat. Analizăm dacă vom permite internările în continuare sau vom redirecționa pacienții către alte județe”, a precizat prefectul.

„Eu am fost informat că circuitele sunt funcționale, că nu sunt probleme. Și atunci se pune întrebarea: cum a ajuns COVID-ul în spital? Pentru că dacă avem și circuite și avem și echipamente, ori nu au fost respectate procedurile de lucru, ori cele de protecție au avut o problemă”, a subliniat Gabriel Avrămescu.

Nu rata: A primit rezultatul testului: Andreea Esca, confirmată 100% cu noul coronavirus!

Prefectul a solicitat sprijin de la autoritățile centrale, în condițiile în care Galațiul este printre județele cu un număr foarte mare de îmbolnăviri. „E foarte important să nu lăsăm garda jos și să nu pierdem ce câștigasem în această luptă, pentru că din cauza acestei relaxări greșit înțelese, ne trezim în situația care e”, a punctat Avrămescu, potrivit aceleași surse.