Șoc în fotbalul european » „Cetățenii” excluși din Champions League!

Autor: Cristian P
Publicat: 15/02/2020 | 10:23
Șoc în fotbalul european » „Cetățenii” excluși din Champions League!

Șoc în fotbalul european. Manchester City, formație pregătită de Pep Guardiola a fost suspendată din Champions League pentru următoarele două sezoane. De asemenea, „cetățenii” au fost amendați și cu 30 de milioane de euro. Sancțiunea a venit ca urmare a încălcării Fair-Play-ului financiar.

Pentru a îndeplini baremul financiar, cei de la Manchester City au „umflat” artificial, în mod fals, sumele obţinute din sponsorizări, astfel încât să evite penalizările ulterioare. Fair-Play-ul Financiar a fost introdus în anul 2011, cu scopul de a încuraja cluburile din Europa să aibă o balanţă decentă între investiţii şi încasări.

„Cetățenii” au luat iemdiat atitudine și au anunțat că se vor adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

„Manchester City este dezamăgită dar nu surprinsă de anunţul făcut de UEFA. Clubul a avut mereu dorinţa de a găsi o entitate care să ia în considerare în mod imparţial dovezile irefutabile în sprijinul poziţiei sale. În decembrie 2018, UEFA a anunţat public posibilul deznodământ şi posibila sancţiune pentru Manchester City înainte ca ancheta să înceapă. Procesul organizat a însemnat că nu există prea multe îndoieli în ceea ce priveşte rezultatul. Clubul nostru a reclamat organul de disciplină UEFA, o reclamaţie validată printr-o hotărâre TAS. Odată cu finalizarea acestui proces, clubul va dori o judecată imparţială şi se va adresa Tribunalului de Arbitraj sportiv cât mai repede posibil”, se arată într-un comunucat oficial al clubului pregătit de Pep Guardiola.

Manchester City are motive să spere că excluderea de două sezoane din Europa nu se va menține și după decizia definitivă care va fi luată de TAS.

AC Milan a trecut recent printr-o situație similară și nu a putut evolua în grupele Europa League în acest an, după ce a încheiat campionatul pe locul 5. Suspendați inițial din Europa timp de două sezoane, cei de la Milan au fost excluși în cele din urmă doar un an, după apelul pe care l-au făcut la TAS. Alte grupări, Inter, Roma, Monaco, Sporting, Beșiktaș sau Krasnodar au scăpat doar cu amenzi în 2015, plus reducerea numărului de jucători care pot fi trecuți pe lista UEFA.

Citește și...