Șoc în mass-media! Un post TV din România, închis definitiv. CNA i-a restras licența

Publicat: 09/10/2019 | 09:32
Șoc în mass-media! Un post TV din România, închis definitiv. CNA i-a restras licența

Un post TV din România a fost închis definitiv, în urma unei decizii a Consiliului Național al Audiovizualului. Licența respectivului post TV a fost retrasă fiindcă nu au fost plătite amenzile primite de-a lungul timpului.

Estrada TV nu va mai putea emite, rămânând fără licență. Nu se putea vorbi, totuși, despre un post TV cu audiență uriașă, cifrele înregistrate fiind sugestive din acest punct de vedere. Cei care au urmărit unele emisiuni și-l amintesc pe Stelian Fulga, cel care promova unele ”leacuri miraculoase”. Conform paginademedia.ro, Estrada Tv a primit patru sancțiuni în perioada 2015 – 2018, fiind vorba despre amenzi în valoare de 135.000 de lei. Iar acestea nu au fost plătite, motiv pentru care licența a fost retrasă.

Articolul care a stat la baza deciziei de retragere a licenței

Conform sursei precizate mai sus, retragerea licenței pentru postul Estrada TV s-a făcut în baza articolului Art. 57, alineat 1, litera d, potrivit căruia „licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: d) titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia”. 

Ridicarea licenței a fost propusă de președintele Consiliului, Monica Gubernat, și votată de Orsolya Borosos, Ramona Sorescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Radu Călin Cristea.  Împotriva acestei decizii au fost Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu.

Citește și...