Socrul lui Șerban Huidu, urmărit penal! Este acuzat de înșelăciune

Publicat: 10/03/2018 | 14:56

Matei Vintilă, socrul lui Serban Huidu, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 pentru infracțiunea de înșelăciune. În plus, în dosarul fostului senator de Vâlcea se cercetează și alte fapte penale: fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, fals în declarații și evaziune fiscală.

Față de aceste fapte, procurorii au demarat începerea urmăririi penale „in rem”. Ceea ce înseamnă că momentan se cercetează doar exclusiv fapte penale, nu și persoane. În practică, urmărirea penală „in rem” precede urmăririi penale „in personam”. Asta în cazul în care există suspiciuni legate de posibilul făptuitor. Alături de Matei Vintilă, în dosar mai apare un intimat, D. Romeo Cristian.

Informația-bombă apare în „minuta” unei plângeri făcute de două persoane la Judecătoria Sectorului 5, după ce dosarul a fost închis de procurori cu o soluție favorabilă lui Vintilă. Judecătorii au admis însă cererea și au retrimis dosarul la Parchet, ceea ce înseamnă că cercetarea se va relua.

Serban Huidu, accident grav în 2011

Serban Huidu a devenit celebru pentru emisiunea „Cronica cârcotaşilor”, pe care a realizat-o multă vreme alături de Mihai Găinuşă. Huidu şi Găinuşă au încheiat colaborarea în 2015, iar în prezent nici nu îşi mai răspund la telefon.

Spre finele anului 2011, viaţa lui Serban Huidu a fost zguduită din temelii, în momentul în care a fost implicat într-un grav accident rutier. Mai exact, pe 16 octombrie 2011, realizatorul TV se deplasa cu familia spre Braşov, la volanul unei maşini de teren. A intrat pe contrasens şi a lovit în plin un alt autoturism. Dacă soţia şi cei doi copii ai lui Huidu, aflaţi în maşină, au scăpat teferi, pasagerii celuilalt autovehicul şi-au pierdut, atunci, viaţa.

Citește și...