Avanpremiera ultimei zi din prima fază a Euro: Cocalardo versus fraţii islandezi

Publicat: 14/06/2016 | 15:52
Avanpremiera ultimei zi din prima fază a Euro: Cocalardo versus fraţii islandezi

Astăzi, 14 iunie, o să vedem şi cele patru echipe care n-au jucat deloc până acum în Franţa. Într-una dintre cele mai slăbuţe grupe ale competiţiei, Austria va întâlni Ungaria, iar Portugalia pe nou-venita Islanda.

Austro-ungarii fac război civil

O ştiţi pe aia bună care circulă pe internet? Cică i se zice lui Franz Josef: ”Maiestate, astăzi e Austria – Ungaria la Euro!”. Iar el întreabă: ”Da? Păi şi cu cine jucăm?”.  Ei bine, sire, Austria şi Ungaria sunt două ţări diferite acum, şi astă-seară se vor întâlni în primul lor meci oficial din istoria amândurora. Ce-aţi zis? Că s-a mai jucat unul, de fapt, în 1902? Ok, hai să închidem ochii la faptul că în 1902 fotbalul se juca cu o băşică umflată de porc în loc de minge şi să spunem că, în acea întâlnire istorică, Austria a învins cu 5-0 Ungaria. Lucrurile sunt mai strânse acum, dar tot austriecii pleacă favoriţi, cu una dintre cele mai interesante echipe de la acest turneu. În formula de start a alb-roşiilor apar Alaba (Bayern Munchen), Wimmer (Tottenham), Fuchs (Leicester) şi vedeta Arnautovic (Stoke City). De partea cealaltă, ungurii nu se laudă cu prea mult şi e de aşteptat ca austriecii să se impună. Nu oricum, ci la 0. PRONOSTICUL CANCAN: Austria câştigă meciul la 0, cotă 2,36.

David şi Goliath, cu Ronaldo în rolul de uriaş

După Austria – Ungaria, se joacă, la ora 22, la Saint Etienne, Portugalia vs. Islanda. Islanda este prima ţară cu o populaţie sub 1 milion de locuitori care participă la o competiţie importantă inter-ţări. Mult sub 1 milion, am spune, pentru că în Islanda trăiesc doar 332.000 de oameni (toţi rude între ei, zice-se, de unde şi particula ”son” – fiu – de la finalul fiecărui nume), iar 8% dintre aceştia sunt zilele astea în Franţa, la meci. Dar nu lăsaţi asta să vă păcălească. Islanda este o echipă frumoasă şi ofensivă şi nu ar fi nici o mirare să înscrie astăzi, contra Portugaliei. De partea cealaltă, nu doar Ronaldo este de urmărit la roşii-verzi. În meciurile de pregătire, ”fosta” vedetă Quaresma (33) a impresionat şi toţi ochii vor fi pe el, astăzi, dacă reuşeşte să treacă peste mica accidentare la inghinali şi nu cumva va fi înlocuit de Nani. PRONOSTICUL CANCAN: Portugalia câştigă şi se marchează peste 2,5 goluri, cotă 2,80.

Două cote frumuşele pentru astăzi, am zice, care ne dau un bilet al zilei cu cotă finală de 6,6. Dacă pariaţi vreo 20 de lei pe ea, s-ar putea să aveţi să plătiţi toată masa, la finalul zilei, când vine nota pe beri.

Ana Manole

Citește și...