Avem rezultatul exact! Ce n-a spus nimeni despre meciul cu Franţa

Publicat: 09/06/2016 | 20:57
Avem rezultatul exact! Ce n-a spus nimeni despre meciul cu Franţa

Pentru prima oară în istorie, România deschide un turneu final, cu un meci împotriva ţării gazdă. Franţa – România se joacă vineri seara, de la ora 22, la Paris. Meciul poate fi urmărit în ţară pe Dolce Sport şi PRO TV.

Noi

Au trecut 22 de ani de când ”nea Puiu” Iordănescu şi-a condus oastea cu 6 fundaşi (dintre care 4 centrali) înspre sferturile de finală ale Campionatului Mondial din SUA. Fără îndoială, generalul avea atunci la dispoziţie un lot mult mai talentat. Că îşi cam bătea joc de talentul respectiv şi-i punea pe toţi să se apere şi să muşte pe contraatac, asta e altă discuţie. Măcar acum nu o să mai aibă problema asta. Cu o echipă cel mult mediocră, ba chiar una din care probabil vor lipsi (intenţionat, c-aşa-i place lui Puiu) cei mai tehnici oameni (Alibec şi Sînmărtean vor freca tuşa, cel mai probabil), nu prea avem altceva de făcut decât să ne apărăm cu Franţa.

Ei

Pentru francezi au trecut 18 de când câştigau ultimul turneu final pe teren propriu: Campionatul Mondial din Franţa, cu un 3-0 impresionant în finala contra Braziliei şi cu Didier Deschamps, selecţionerul de azi, în teren. Deşi atunci francezii îl aveau pe Zidane, putem spune că, în ceea ce-i priveşte, cantitatea de talent din teren nu s-a schimbat atât de dramatic precum la noi.

Meciul

Meciul se joacă la mijloc, unde gazdele alcătuiesc un trio înspăimântător: Matuidi – campion al Franţei, Kante – campion al Angliei şi Pogba – campion al Italiei. Trei închizători cu o forţă fizică fantastică, dar care pot oricând trece şi la partea de creaţie, cărora le vor sta împotrivă doar Pintilii de la Steaua şi Hoban de la Be’er Sheva. În aceste condiţii, lui Stanciu şi Andone li se va cere cu siguranţă să facă multă muncă de jos.

Emoţii vom avea cu siguranţă şi pe benzi, unde ”pensionarilor” Săpunaru şi Raţ li se vor opune zvârlugile Payet şi Griezmann.

Singurul punct slab al francezilor par să fie flancurile apărării, unde Sagna şi Evra (33, respectiv 35 de ani) nu mai sunt în cea mai verde (şi nici cea mai bună) perioadă sportivă. Rămâne de văzut în ce măsură ar putea Stancu şi Adi Popa să-i deranjeze.

Pronosticul CANCAN.ro

Vom asista la un meci greu de privit pentru noi, cu o Franţă împinsă de 80.000 de oameni spre poarta unei Românii închise în apărare ca o ţestoasă care are o zi proastă. Şansele ca noi să marcăm ni se par minime, de aceea un 1-0 pentru Franţa probabil ar trebui să ne mulţumească, urmând ca în celelalte două meciuri din grupă să se joace calificarea. Aşadar, dacă vă gândiţi să treceţi pe la casele de pariuri, noi am merge pe un ”Franţa câştigă fără să primească gol” – cota se învârte pe la 1,70.

Echipe probabile

Franţa: Lloris (cpt.) – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kante, Matuidi, Pogba – Payet, Giroud, Griezmann

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheş (cpt.), Raţ – Pintilii, Hoban – Popa, Stanciu, Stancu – Andone

Ana Manole

Citește și...