Ce nu s-a văzut la meciul cu SERENA WILLIAMS! HALEP, cea mai bună din lume, a fost răpusă de extraterestru!

Publicat: 08/09/2016 | 18:46
Ce nu s-a văzut la meciul cu SERENA WILLIAMS! HALEP, cea mai bună din lume, a fost răpusă de extraterestru!

Când Simona Halep păşea sfioasă pe tunelul care duce în cea mai mare arenă de tenis din lume, azi-noapte, pe la ora 2 şi-un pic, soarele nu apusese încă deasupra New York-ului.

HALEP, cea mai bună din lume, a fost răpusă de extraterestru

Altoite de smog şi maiestuos sculptate de zgârie-nori, apusurile deasupra celui mai sexy oraş din lume sunt ceva cu totul special. Televiziunea care transmite US Open nu ratează nici un moment să se mândrească cu ele, uneori uitând chiar şi de tenis, cu regizorul picat în reverie, pentru că, şi localnic să fii, niciodată nu ai văzut suficiente apusuri newyorkeze încât să nu fii uimit de culorile acestora. Apusul şi-a făcut treaba şi de această dată, deturnând atenţia de la scurtul interviu oferit de Halep pe tunel. Interviurile, în special cele în engleză, nu sunt punctul forte al Simonei. Machidoanca aduce cu Hagi nu doar la talent şi la gesturile din teren, ci şi la logica şchioapă a declaraţiilor din afara lui.

Serena nu pierduse nici un game pe serviciu la US Open până ieri. Să piardă un set? Nici vorbă. E cea mai bună jucătoare care a călcat vreodată pe un teren de tenis. Jucătoare? Poate chiar jucător. La acest turneu, Serena a depăşit numărul de victorii ale lui Federer şi deja se poate compara, ca CV şi importanţă în sport, cu orice bărbat.

„Cred că a fost un meci bun şi că am jucat bine. Cred că nivelul a fost destul de înalt. Sunt mulţumită de felul în care am luptat până la final. Serena a jucat foarte bine. Este cea mai bună jucatoare, iar astăzi, serviciul său a fost foarte bun.”, declara Simona Halep la finalul confruntării cu Serena de la US Open.

Meciul începe cu toată lumea conştientă că se află în prezenţa măreţiei. Nu e o măreţie terestră, de aici şi apăsarea mută, de aici şi respectul înmărmurit care se simte în toată incinta. Până şi echipamentul lui Williams pare mai degrabă din garderoba extraterestrului Predator, super-monstrul cu super-puteri venit să-i facă zile grele lui Arnold încă din anii ’80, chiar înainte de robotul cel rău din Terminator. Halep nu era nici născută pe atunci, dar adversara ei cu siguranţă făcea deja victime, pentru că timpul nu pare să curgă la fel sau să conteze la ea. Serena are 3-0 şi nici măcar nu se bucură. Totul decurge conform planului. Halep face primul break împotriva Serenei din turneu şi reuşeşte să-i mişte doi-trei muşchi de pe faţă, dar atât. De la 3-2 se face repede 6.

Totul e în grafic, iar cadrul cu firmamentul hăcuit de blocuri al New York-ului este repetat, în pauza dintre seturi. Soarele s-a dus, iar cerul e pe cale să se înnegrească iar. Te aştepţi ca luminile oraşului care nu doarme să-şi intre în rol şi să vindece întunericul. Dar atunci intră Simona pe teren şi stinge lumina. Chiar dacă a pierdut în decisiv, ce a reuşit Simona Halep în setul 2 contra lui Predator este uluitor. A dominat monstrul, a alergat extraterestrul, a făcut-o pe Serena să asude şi să înjure, până la punctul în care s-a luat şi de un cameraman care (ce tupeu!) îndrăznea să o filmeze într-un loc public, unde era oricum privită de 25.000 de spectatori şi de nişte sute de milioane de telespectatori.

Nu a fost un joc la alibi, nu a fost unul care să forţeze greşeala adversarei, a fost o răbufnire de orgoliu şi talent a unei sportive care, imediat după cea din afara acestei lumi, pare să fie stăpână. Dacă luăm în calcul doar această planetă de pe care Serena Williams cu siguranţă nu e, românca Halep este, într-adevăr, cea mai bună din lume.

Ana Manole
 

Citește și...