Starea Irinei Begu, după accidentarea de la Fed Cup

Publicat: 22/04/2019 | 11:44

Irina Begu s-a accidentat în timpul meciului cu Pauline Parmentier, după ce a călcat greșit. Tenismena a suferit o entorsă și a fost pansată pe margine. A revenit pe teren, însă tabela arăta deja scorul de 5-2 pentru Pauline Parmentier. Meciul s-a încheiat rapid apoi, cu scorul 3-6, 6-2, 2-6.

Care este starea de sănătate a Irinei Begu

Irina își reproșează că a pierdut partida cu franțuzoaica, iar în ceea ce privește accidentarea, mărturisește că „nu e bine deloc”. „Glezna nu e bine deloc. Sunt foarte suparata ca n-am putut sa-mi ajut echipa… Era un punct pe care trebuia sa-l iau. Ce-as mai putea sa spun? Era un punct pe care trebuia sa-l iau. Imi pare rau. Ii multumim Simonei pentru daruire si suporterilor. Le multumim, atat pot sa spun„, a spus Irina Begu, după care a izbucnit în lacrimi.

Citește și: Dramatism la Fed Cup! România pierde cu Franța, 2-3, Halep a cedat! ”Ce să spun…”

Irina Begu s-a accidentat la glezna dreaptă

Cu un bandaj pe genunchiul drept, Begu a evoluat slab în primul set, a greşit mult şi a fost suficient să-şi piardă o dată serviciul, la scorul de 1-2, pentru a ceda setul cu 3-6, după 40 de minute. Pe cât de bine a evoluat Begu în al doilea set, pe atât de slab a făcut-o în al treilea. Ea a început cu un prim ghem catastrofal în decisiv, pe propriul serviciu, iar franţuzoaica a reintrat în joc, găsind resurse nebănuite, faţă de cum a evoluat în setul secund.

Românca s-a prăbuşit sub greutatea propriilor erori, în timp ce jucătoarea franceză a evoluat din ce în ce mai bine. La mingea prin care Parmentier a făcut 5-2, pe serviciul Irinei, românca a călcat greşit şi s-a accidentat la glezna dreaptă. După ce a primit îngijiri medicale, românca a intrat pe teren pentru a termina partida, pe care Parmentier a câştigat-o după 6-2 şi după două ore şi patru minute.

În meciul decisiv de dublu, Simona Halep și Monica Niculescu au pierdut după trei seturi extrem de disputate în fața lui Caroline Garcia și Kristina Mladenovic, cu 7-5, 3-6, 4-6.

În finala Fed Cup, Franța va da piept, în luna noiembrie, cu Australia.

Julien Benneteau: ”A fost un moment de inteligenţă”

Căpitanul echipei Franţei, Julien Benneteau, a declarat după calificarea în finala Fed Cup că un element important în victoria în faţa României a fost faptul că Simona Halep a fost obosită de Kristina Mladenovic şi Caroline Garcia în meciurile de simplu şi a cedat fizic în finalul meciului de dublu.

Am văzut că asta a costat-o pe Begu (care a încheiat accidentată meciul cu Parmentier şi nu a mai putut disputa partida de dublu, alături de Monica Niculescu), am văzut că munca începută sâmbătă de Kristina la simplu, continuată de Caroline contra Simonei Halep, care a făcut ca la un moment dat să nu mai aibă forţă. Poate toate aceste eforturi au făcut-o (pe Halep) să comită dublă greşeală la minge de break (la 4-4, 30-40 în setul al treilea al meciului de dublu), a declarat Benneteau, citat de L’Equipe.

Benneteau a precizat că a ezitat mult înainte de a decide ca Pauline Parmentier să joace ultimul meci de simplu:A fost un moment de inteligenţă, sinceritate şi onoare între Pauline, Alizé (Cornet) şi mine. În această reuniune în trei a reieşit clar că Pauline era alegerea cea mai bună. (…) Cred că zgura indoor este cea mai bună suprafaţă pentru ea”.

Căpitanul echipei Franţei a subliniat că ştia că Begu va juca pentru România în acel meci, precum şi faptul că Parmentier a învins-o pe Irina anul trecut la Istanbul. ‘A fost o adevărată victorie de echipă”, a remarcat Benneteau, care a lăudat altruismul de care a dat dovadă Alize Cornet, care a simţit că Parmentier este mai în formă.

România a întâlnit Franța o singură dată, în 1976, în Grupa Mondială, câștigând cu 3-0 meciul de la Philadelphia (SUA), prin punctele aduse de Florența Mihai, 7-6, 6-2 cu Nathalie Fuchs, Virginia Ruzici, 6-2, 6-1 cu Gail Lovera Benedetti, și perechea Florența Mihai/Virginia Ruzici, 6-3, 2-6, 6-1 cu perechea Rosy Darmon/Gail Lovera Benedetti.

Citește și...