Stațiunea Mamaia, la un pas de un mare focar COVID-19. Regulile de distanțare socială nu sunt respectate pe plajele de la malul mării

Publicat: 09/07/2020 | 09:13
Stațiunea Mamaia, la un pas de un mare focar COVID-19. Regulile de distanțare socială nu sunt respectate pe plajele de la malul mării

Litoralul românesc devine un pericol public, iar stațiunea Mamaia este epicentrul lui, în contextul pandemiei de coronavirus. Plajele de la Marea Neagră sunt pline de oameni care nu respectă regulile de distanțare socială, nici în apă, nici la mal. Mai mult, șezlongurile nu sunt puse în conformitate cu restricțiile impuse de autorități.

Atmosfera de vacanță i-a împins pe cei mai mulți români să uite de riscul real în care ne aflăm încă, din cauza pandemiei de coronavirus. Oamenii s-au relaxat prea mult, iar patronii plajelor de la malul mării profită inconștienți de riscurile la care supun întreaga populație.

CITEȘTE ȘI: Al doilea val de coronavirus? Avertismentul venit din Australia

Șezlongurile de pe cele mai multe plaje sunt puse lipite aproape unele de celelalte. Regula este ca în față-spate și laterale să existe distanța de minimum un metru, fapt ce nu este respectat deloc. Multe dintre șezlonguri au în lateral doar câțiva centimetri. Aceste date sunt evidențiate în aproape toate stațiunile de la malul mării.

Având în vedere că în ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus, șeful DSU, Raed Arafat a declarat într-o tranmisie live că una din problemele momentului sunt plajele și faptul că oamenii nu respectă regulile ceea ce a făcut ca numărul de infectări să crească.

Raed Arafat a vorbit și despre cazurile mediatizate de pe litoral, unde au avut loc petreceri cu încălcarea regulilor dar și despre faptul că la plajă, oamenii fac orice numai să nu respecte regulile.

CITEȘTE ȘI: Se închid stațiunile de pe litoralul românesc?! Anunțul crunt făcut de Guvern

„Pe plajă, dacă nu porți mască și stai la distanță suficientă poate fi compensare, dar am văzut în ultima perioadă, fără să generalizăm, că unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile, să meargă la dans, la festivități, la orice.

În acest moment nu e recomandat pentru că e risc de răspândire mai mare în astfel de anturaje, și totuși vedem că unii nu respectă, în pofida faptului că s-au făcut controale serioase. Înțelegem că turismul e important, fiecare vrea în concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea și înțelegerea situației și aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restricții” a declarat Arafat.